O localitate din Neamț a atins rata de un caz cu COVID-19 la mia de locuitori

Astăzi, 8 august, autoritățile au raportat 4 noi cazuri de infectare cu coronavirus și sunt 28 de cazuri active în județul Neamț.

Cea mai mare incidență se înregistrează în comuna Urecheni, unde sunt 4 persoane testate pozitiv, ceea ce face ca rata să ajungă la 1 caz la mia de locuitori (4.040 de locuitori conform datelor de la Institutul Național de Statistică). Incidență ridicată a infectărilor este și la Icușești (3 cazuri și rată de 0,62 la mie), iar la polul opus se situează municipiul Piatra-Neamț cu 3 cazuri și municipiul Roman cu 4 cazuri.

incidenta L 08.08.2021

Incidența la nivel de județ se menține scăzută, de 0,05 la mie potrivit DSP Neamț. Din totalul celor 19.034 de persoane infectate de la început și până acum, 15.508 au fost raportate ca vindecate și 768 persoane au decedat, potrivit aceleiași surse. S-au înregistrat 98 de cazuri de reinfectare. Sunt 10 bolnavi cu covid spitalizați în unitățile sanitare din județ.

Numărul persoanelor vaccinate complet a ajuns la 83.657 de persoane care figurează cu domiciliul în județul Neamț, dintre care 34.908 din mediul rural. În prima săptămână din luna august, 6 echipe mobile s-au deplasat 19 comune și au vaccinat 201 persoane care s-au înscris pentru vaccinarea fără programare online (Cordun, Hangu, Borca, Botești, Gherăești, Vânători Neamț, Timișești, Păstrăveni, Grumăzești, Români, Bahna, Dobreni, Pipirig, Bodești, Doljești, Ion Creangă, Săbăoani, Făurei și Ruginoasa).

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *