Poliția Română. precizări importante în privința crimei de la Piatra Neamț

Pentru că în spațiul public au apărut tot felul de speculații privind cronologia apelurilor la112 privind crima de la Piatra Neamț, Poliția Română a ales acum ( putea să o facă oficial de la început, că nu avea cum să influențeze ancheta) să transmită un comunicat lămuritor.

”Având în vedere unele informații eronate, vehiculate în spațiul public, cu privire la evenimentul din județul Neamț, pentru corecta informare a opiniei publice, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române face următoarele precizări:

În urma verificărilor efectuate, cu privire la acest eveniment, au fost identificate 4 apeluri de urgență.

Primul apel a fost efectuat, la data de 17.08.2021, la ora 01:01:07, de către o persoană de sex feminin, care anunța că a ucis un bărbat, care a încercat să o violeze. Apelul a fost transferat către IPJ Neamț, la ora 01:03:24, iar, de îndată, s-au demarat activități specifice, din competență, în colaborare cu alte structuri. Precizăm că apelurile ulterioare au fost efectuate de către tatăl persoanei implicate în eveniment, prin care acesta informa că a fost apelat de fiica sa, care i-a transmis că a ucis un om.

În acest context, informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora minora ar fi efectuat și alte apeluri la 112, înainte de evenimentul la care se face referire, sunt false, de natură a induce în eroare opinia publică.

De asemenea, precizăm că toate datele și informațiile au fost transmise unității de parchet care instrumentează dosarul penal privind evenimentul, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Cu privire la celelalte aspecte, vehiculate în mod eronat în spațiul public, precizăm că minora a plecat de acasă, la data de 11 august 2021.

I.P.J. Neamț a fost sesizat de către familie, cu privire la dispariție, la data de 13 august 2021.

La aproximativ două ore de la sesizarea dispariției, polițiștii au găsit-o pe minoră și au încredințat-o familiei, context în care au fost întocmite documente legale în acest sens. Ulterior momentului încredințării minorei de către polițiști, familiei acesteia, nu au mai existat alte sesizări cu privire la dispariția minorei.

Pentru o corectă informare, vă recomandăm să vă documentați din surse oficiale.

Vă mulțumim!”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *