Prefectul Lazăr anunță că se face drumul expres Piatra Neamț-Bacău

Mult așteptatul drum expres dintre Piatra Neamț și Bacău, care să facă legătura cu viitoarea autostradă, pare să prindă contur măcar la nivelul demersurilor făcute pentru viitorul traseu. Despre acest lucru prefectul Gheorghe Lazăr face o Comunicare pe Facebook, recapitulând demersurile făcute până acum și sprijinul oferit de premierul Florin Câțu.

Drumul expres Piatra Neamț-Bacău prinde contur. Un proiect de aproximativ 400 de milioane de euro de care va beneficia direct județul Neamț. Am organizat o nouă întâlnire pe această temă cu reprezentanții CNAIR, cu primarii din comunele ce urmează să fie tranzitate de acest drum, cu cei de la IPJ Neamț responsabili de siguranța rutieră si cu specialisti din cadrul aparatului Consiliului Judetean. S-a concluzionat varianta drumului expres pe tronsonul liniei albastre din proiect urmând ca în cursul lunii septembrie să se depună documentațiile pentru eliberarea certificatelor de urbanism.

Am avut în vedere împreună cu specialiștii și punctele de descărcare de pe drumul expres, pentru preluarea traficului greu care vine din zona Târgu Neamț si respectiv Valea Muntelui, pentru a descongestiona traficul de pe actualul drum național.

Vești bune în acest sens, pentru că lucrurile s-au mișcat cu celeritate și putem vorbi cu certitudine că drumul expres Piatra Neamț-Bacău va fi realizat în următorii ani.

Apreciez și mulțumesc Premierului României Florin Cîţu și Guvernului pentru susținerea acestui proiect de mare anvergură pentru județul Neamț”.

V.B.

2 comments

 • Constantin Boengiu

  august 4, 2021 at 5:06 pm

  Inca o dovada ca, in timp ce politicienii aflati la putere par sa se bata intre ei din toate pozitiile, lucrurile merg inainte.
  Pe vremea lui Dragnea era multa disciplina in front, cu exceptia momentelor in care presedintele PSD isi schimba prim-ministrii, dar nu se construia mai nimic din faimosul Program de guvernare 2016-2020.

  Răspuns

 • constantin

  august 5, 2021 at 9:39 am

  Iarasi povestea cu drumul la Bacau.Eu cred ca dl.prefect trebuie intai sa se ocupe de finalizarea lucrarilor la drumul Bicaz-Poiana Largului si pe urma sa vina si cu povestea lui.Nu inteleg de ce au facut atata tam-tam cu Ginel in schimb au pierdut banii pentru lucrare.Chiar nu mai e nimeni normal la pnl Neamt.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *