Primăria Piatra-Neamţ a chiulit de la Adunarea creditorilor Perla Invest

Deloc suprinzător, municipiul Piatra-Neamţ nu a fost reprezentat la Adunarea Creditorilor Perla Invest SRL, convocată luni, 16 august, ora 12, la sediul din Bucureşti al administratorului judiciar BDO Business Restructuring SPRL. Ordinea de zi era cunoscută oficial din 28 iulie. Un punct extrem de interesant, în perspectiva apropierii de momentul adevărului legat de Baza Hipică, a fost adus la cunoştinţa publicului de mesagerulneamt.ro la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba despre „desemnarea unei persoane de specialitate în vederea întocmirii documentației cadastrale care să stabilească suprafața ocupată de amenajările și construcțiile proprietatea ALCORADU SRL și utilizată de către administratorul Bazei Hipice (…)”.

Alte două puncte, care doar în aparenţă ţin de o simplă rutină, erau de netrecut cu vederea de către reprezentanţii Municipiului Piatra-Neamţ, în dubla calitate de creditor şi asociat unic la Perla Invest.

Administratorul special a prezentat spre aprobare două rapoarte de activitate, aferente trimestrelor I şi II din anul III al Planului de reorganizare modificat. Acestea acoperă perioadele 1.11.2020 – 31.01.2020 şi 1.02.2021 – 30.04.2021. Nu durează mult şi ajungem, conform planului, la primele 6 luni din anul IV, când este programată scoaterea la vânzare a Bazei Hipice. Deschiderea se va face la valoarea de piaţă anunţată, 852.000 euro.

În anunţul de convocare, cu referire strict la calitatea de creditor, scria clar: „Creditorii pot fi reprezentaţi în cadrul şedinţei prin împuterniciţi, cu procură specială legalizată sau, în cazul creditorilor bugetari şi a celorlalte persoane juridice, cu delegaţie semnată de conducătorul unităţii”. Fiind şi proprietar, oraşul are două reprezentante (discrete) cu statut de agaman, Alina Tatomir (PMP) şi Florentina Moise Luca (PSD). Prima e în concediu, a doua indisponibilă. Oricum, atmosfera din jurul „speţei”, în zilele din urmă, indica o lipsă totală de interes dinspre primărie. Se acredita pe diverse canale ideea că e timp pierdut, deoarece cota oraşului la masa credală e neimportantă şi votul nu ar conta, eludându-se incredibil calitatea principală, cea de proprietar.

Într-un târziu, în cursul zilei de luni, s-a comunicat oficial de la primărie că o persoană (nenominalizată) „de la Juridic a luat legătura cu BDO”. S-a insistat încă o dată pe teza votului care nu contează. Altfel, fiind vorba numai de „nişte măsuri administrative”, se aşteaptă primirea documentelor oficiale. Retrogradarea celor două rapoarte importante de activitate – ce ţin de un obiectiv valoros, cândva strategic din patrimoniul oraşului – la categoria „nişte”, fără doar şi poate, reconfirmă cât de smart trăim sub administraţia Carabelea.

Viorel COSMA

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *