Va continua trendul de video chat chiar și după pandemie?

Trendurile de internet sunt într-o continuă schimbare și asta e ușor de remarcat. Ce e popular azi, poate fi demodat mâine.

În timpul unei pandemii și a unor restricții sociale severe, lumea a redescoperit video chat-ul pentru a studia, muncii, sau pur și simplu a comunica cu persoane dragi sau oameni noi. Ce se va întâmpla cu toate aceste platforme odată cu revenirea la normalitate, își vor pierde ele popularitatea dobândită? Noi credem că nu și suntem gata să demonstrăm de ce prin exemple clare.

Video chat-uri pentru muncă

Când companiile din întreaga lume au fost forțate să-și transfere angajații într-un mod de muncă la distanță, problema comunicării a devenit deosebit de acută. Din fericire, la acel moment existau deja o mulțime de soluții tehnice pentru o muncă confortabilă și productivă în afara biroului tradițional. Mai mult, chiar și acum, multe companii nu se grăbesc să se întoarcă la vechiul format de muncă din birou. La urma urmei, munca la distanță este mai convenabilă pentru toată lumea și asta în mare parte datorită ușurinței de folosire a video chat-urilor funcționale.

Soho

Soho este o platformă de chat în care poți conversa nu numai față în față, ci și să creezi grupuri de chat cu alte persoane, să comunici prin mesaje scrise sau video și să trimiți diferite fișiere: poze, videoclipuri, audio sau documente.

Slack

Slack nu este doar un video chat convenabil, ci și o platformă funcțională pentru munca în echipă. Slack este ideal pentru agenții creative, echipe tehnice, instituții de învățământ, echipe de vânzări și multe altele. Platforma folosește mesaje scrise, apeluri video și audio, chat-uri de grup, transfer de fișiere și multe altele. În plus, Slack se integrează perfect cu aplicații externe, ceea ce amplifică uzabilitatea platformei.

Intermedia Anymeeting

Intermedia Anymeeting este o platformă de conferințe video destinată afacerilor mici. Oferă apeluri video pentru până la 30 de participanți, partajarea ecranului, instrumente de colaborare, note comune, transcriere automată a întâlnirilor video și integrarea aplicațiilor externe. Prețul relativ scăzut al versiunii PRO face din Intermedia Anymeeting o soluție cu adevărat interesantă pentru companiile mici.

Zoom

Zoom nu are nevoie de nicio introducere. Această platformă de video conferințe a devenit un cuvânt cheie în 2020, iar pentru multe companii a fost un instrument indispensabil în activitatea lor. Serviciul permite ca până la 1.000 de participanți să comunice prin video (în versiunea cu plată). Această versiune oferă și multe caracteristici utile: partajarea ecranului, găzduirea de seminarii web cu integrare de plată, crearea de chat-uri private, camere de lucru în echipă, integrare în cloud și multe altele.

În primăvara anului 2020, Zoom s-a trezit în centrul unui scandal ce a scos la iveală o scurgere masivă de date ale utilizatorilor, ceea ce a lansat un val de recenzii negative. Din acest motiv, unele companii au abandonat platforma și nivelul de încredere în Zoom a scăzut. Cu toate acestea, serviciul este încă foarte popular.

Skype

A fost o vreme când Skype era aproape serviciul principal pentru comunicarea video. Dar, în ultimii ani, interesul pentru acesta a scăzut în mod sistematic și asta din mai multe motive: abundența concurenților și inabilitatea de inovație tehnologică rapidă, precum și o viteză de funcționare redusă în comparație cu platformele concurente. Skype nu este nici pe departe la fel de popular pe cât a fost. Dar chiar și așa este încă o platformă de considerat.

Video chat-uri pentru comunicarea cu prietenii

Comunicarea la serviciu e un lucru iar cea obișnuită cu cei dragi este complet diferită. Cu siguranță nu ai nevoie de Zoom sau Slack pentru a împărtăși câteva cuvinte cu cei dragi. La urma urmei, există soluții mult mai simple și mai convenabile pentru acest lucru.

Facebook Messenger

Messenger a fost creat de Facebook și este strâns integrat în rețeaua lor socială. Facebook este cea mai populară rețea socială din lume și vei găsi cu siguranță majoritatea prietenilor și a familiei tale pe messenger. Facebook Messenger funcționează pe aproape toate dispozitivele moderne, de la smartphone-uri destul de învechite la cele mai noi calculatoare, tablete și laptopuri. Poți folosi și formatul de apelare video care este foarte important pentru mulți, judecând după recenzii.

Houseparty

Houseparty este o rețea socială pentru chat cu prietenii. Primești notificări de fiecare dată când cineva din lista ta de prieteni apare online și îi poți invita să comunice printr-un link video într-un chat de grup. Astfel, se crează o “cameră privată” la care cei din afară nu se pot conecta. În acest fel, tu și prietenii tăi vă puteți vedea și comunica fără restricții.

Marco Polo

Marco Polo este un amestec de video chat și mesagerie instantă. În aplicație, poți vorbi cu prietenii în timp real sau le poți lăsa mesaje cum ar fi un videoclip scurt. Destinatarul îl va putea deschide și vizualiza în orice moment. O alegere excelentă pentru cei cărora le place să comunice prin apeluri video, dar care pur și simplu nu au suficient timp pentru asta.

Video chat-uri pentru dating

Am vorbit deja despre platforme utile pentru muncă și servicii convenabile pentru comunicarea cu prietenii. Dar ce se întâmplă când vrem să cunoaștem persoane noi? Cel mai probabil nu vei încerca să scrii la persoane aleatoare pe Facebook Messenger sau să bagi nume la nimereală în bara de căutare Skype în speranța de a găsi o persoană interesantă. Din fericire, acest lucru nu este necesar pentru că există deja soluția excelentă pentru asta — video chat-uri anonime pentru întâlniri, care îți găsesc persoane cu care poți comunica.

Bazoocam

Un chat destul de popular cu o funcție utilă de streaming video. Poți să-ți lansezi propria difuzare sau să te conectezi la transmisiile altor utilizatori ca spectator.

Omegle

Omegle este unul dintre pionierii serviciilor de chat roulette. Site-ul funcționează din anul 2009 și este încă destul de popular. Dar lipsa filtrului de căutare după sex și calității scăzute de moderare, precum și aspectul ușor depășit al site-ului, deja înstrăinează mulți utilizatori astăzi.

Omegle TV

Probabil cel mai bun chat video pentru bărbați care îi conectează doar cu femei. Aici vei avea ocazia să conversezi cu persoane de sexul opus pe orice subiect, să flirtați sau chiar să vă duceți comunicarea la un nou nivel — offline. Omegle TV chat are o moderare foarte bună și un serviciu de asistență responsabil. Și cel mai important, poți utiliza toate opțiunile gratuit în perioada promoțională.

OmeTV

Un chat roulette simplu dar funcțional, care are tot ce trebuie pentru o comunicare confortabilă: căutare după sex și locație, traducere automată a mesajelor, videoclipuri și sunet de înaltă calitate. După spusele producătorilor, astăzi Ome TV este folosit de peste 10 milioane de oameni din întreaga lume.

Chatroulette

În anul 2009, Chatroulette a devenit prima platformă de chat roulette din istorie. Înainte de aceasta, exista doar Omegle, dar la acel moment fără funcția de apeluri video ci doar mesaje scrise. Chatroulette a devenit rapid unul dintre cele mai recunoscute site-uri din lume dar la fel de repede și-a pierdut popularitatea din cauza lipsei de moderare și a prezenței ridicate de utilizatori neadecvati.

Pe scurt

Platformele de video chat sunt aici să stea și asta este demonstrat deja. Este posibil să remarcăm o ușoară scădere a popularității lor în viitor dar va fi atât de nesemnificativă încât nici măcar nu o vom lua în serios. Serviciile enumerate mai sus au schimbat principiile comunicării pentru milioane de oameni și este puțin probabil ca publicul modern să fie gata să le abandoneze.

Orice ar fi, video chat-urile sunt convenabile, sigure și funcționale iar de multe ori asta e tot ce contează — tu ce crezi?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *