300.000 lei pentru un festival de film la Târgu Neamţ

Într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local Târgu Neamţ de ieri, 7 septembrie, a fost aprobată alocarea sumei de 300.000 lei pentru organizarea unui festival de film în Cetatea Neamţ. Practic, a fost aprobat un act adiţional din contractul de asociere votat la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Neamț, între oraşul Târgu Neamţ, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi Complexul Muzeal Neamţ, în vederea organizării Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste „B. LOVED”, ediţia a IV-a, în perioada 10-12 septembrie 2021, în Cetatea Neamţ.

În actul adiţional din contractul de asociere dintre cele trei entităţi, Oraşul Târgu Neamţ (reprezentat de primarul Daniel Harpa), Complexul Muzeal Judeţean (reprezentat de director Ciprian Doru Nicola) şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (reprezentat de preşedintele Doru Dinu Glăvan) se specifică că oraşul Târgu Neamţ, prin Consiliul Local, se obligă să asigure suma de 300.000 lei din bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021pentru organizarea respectivului festival de film. În bugetul de cheltuieli sunt cuprinse inclusiv cheltuielile pentru drepturi intelectuale (regie artistică, grafică materiale tipărite şi materiale promoţionale, grafică site eveniment, copywriter, PR, traducere şi adaptare texte caiet program şi site www.b-lovedfestival.ro, fotograf, lectori workshopuri, prezentatori, moderatori, selecţioner filme, artişti interpreţi şi artişti plastici, producător eveniment, momente artistice), prestări servicii şi colaboratori (prestări servicii artistice, remuneraţii colaboratori, remuneraţii personal organizare), tipărituri (afişe, caiete program, flyere, alte materiale promoţionale), realizare montaje video pentru festival etc, închirieri de aparatură (închiriere aparatură specifică: instalaţii, aparatură videoproiecţie, videoproiectoare etc), licenţe (taxe de proiecţie) filme secţiunea Panorama etc, servicii de cazare şi masă.

De menţionat faptul că în prima ședință s-a ridicat problema banilor, primarul declarând că evenimentul va fi finanțat doar dacă cineva va da bani în contul Primăriei. Între timp, la începutul acestei luni, Consiliul Judeţean a repartizat sume de bani către primăriile din judeţ, din cota de 6% aflată la dispoziția sa. Pentru Târgu Neamţ a fost alocată suma de 1200 mii lei (12 miliarde lei vechi), din care putem presupune că 300.000 festivalul de film din Cetatea Neamţ. Restul de 900.000 se vor regăsi în proiecte pe care Primăria Târgu Neamț la va face publice, așa cum s-a întâmplat și cu acest festival.

C.T. STURZU

One comment

 • Elena

  septembrie 8, 2021 at 11:46 pm

  Să organizeze niste spectacole cu trupe locale si sa dea macar un suc la micii artisti din zona , de Zilele Orasului , nu au avut bani , asa au zis…
  Dar au să dea 3 miliarde de lei vechi propagandistei PSD si a lui Dancila!
  3 filme antice pe care oricine le poate gasi pe net si unul nou in care joaca diva politica trimisa de Basescu undeva…
  A, si un pic de folk cu acelasi Andrei Paunescu de care ne-am cam saturat la Tg Neamt si multe worshopuri.
  Daca asta nu e vrajeala si furaciune pe fata atunci ce e?
  Domnule Harpa te credeam un primar si un politician diferit fata de altii. Dar acum m-ai dezamagit profund !

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *