8 nemțeni confirmați cu tulpina Delta, din cei 223 testați pozitiv în această săptămână

Sunt 26 de persoane din județul Neamț care au fost confirmate infectate cu tulpina Delta a coronavirusului, până astăzi, 5 septembrie, dintre care 8 în cursul acestei săptămâni. Datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț arată că nici una din cele opt persoane nu are istoric de călătorie în afara țării. „Au fost confirmate 8 cazuri noi cu varianta delta – 1 bărbat și 7 femei cu vârste peste 18 ani. Niciuna dintre persoane nu este venită din străinătate. O persoană a fost vaccinată cu schemă completă. În total în județul Neamț au fost înregistrate 26 de cazuri de infectare cu tulpina delta”.

În această săptămână au fost testate 6.770 de persoane și au avut teste pozitive 223, dintre care 28 sunt copii. Dintre cazurile noi, 23 erau vaccinați complet anti covid, potrivit datelor DSP Neamț. Sunt persoane infectate din 32 de familii și sunt focare la Spitalul Județean Neamț – 4 infirmiere și 7 pacienți din secția Chirurgie, în comuna Piatra Șoimului – 7 persoane în urma unui eveniment – și alte 10 focare de familie în Piatra-Neamț, Târgu Neamț, Roman, Icușești, Sagna, Dochia și Săbăoani.

Astăzi erau spitalizate 98 de persoane cu covid, dintre care 3 copii, iar în stare mai gravă sunt 6 pacienți internați în secțiile ATI din Piatra-Neamț și Roman, conform DSP Neamț.

C.I.

One comment

  • rusu vasile

    septembrie 5, 2021 at 1:02 pm

    dupa ce se fac alegerile in congresul PNL se va infecta toata tara.
    pregatiti-va dragi romani

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *