Austeritate cruntă la Bicaz: 88.500 lei pentru organizarea și desfășurarea Sărbătorilor de Iarnă

Un proiect de hotărâre promovat de conducerea orașului Bicaz, aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 30 septembrie, propune alocarea a 88.500 lei, din bugetul local, pentru organizarea și desfășurarea activităților de Ziua Națională a României și a Sărbătorilor de Iarnă 2021-2022.

Conform notei de fundamentare, în vederea organizării Zilei Naționale sunt suficienți 1.500 lei pentru a se achiziționa 150 cocarde tricolore, 300 de colaci și o coroană. În ceea ce privește pregătirea orașului pentru sărbătorile de iarnă, Primăria a constatat că are nevoie de 87.000 lei. Pe lângă pachetele cadou oferite bătrânilor nevoiași și copiii din instituțiile de învățământ pre-școlar și primar, care au un cost total de 35.000 lei, prioritare par a fi agende, pixuri, calendare, sacoșe de cadou și felicitări personalizate pentru 175 persoane. Costurile cu aceste cadouri se ridică la suma de 8.925 lei. Totodată se va organiza și un spectacol cu focuri de artificii, timp de 8 minute, care are un tarif de 1.025 lei/ minut.

În condițiile în care numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov 19 din țară crește de pe o zi pe alta, nu s-a organizat Sărbătoarea de Ziua Marinei pentru a se păstra distanțarea socială impusă de autorități, acum autoritățile locale se pregătesc să aducă, în comunitate, spiritul sărbătorilor de iarnă.

Mai jos puteți vedea lista cheltuielilor pe care le-a estimat Primăria Bicaz

Mădălina Z.

One comment

  • Unobservatorfin

    septembrie 30, 2021 at 6:45 am

    Cocarde,colaci,pixuri…Chiar trebuie?Sarbatorile au fost inventate de politicieni…

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *