Elevii din Tupilaţi vor învăţa în sistem online

Comuna Tupilați care astăzi, 16 septembrie, are peste 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori va intra în discuția Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamț. În ședința de mâine se va lua o decizie privind desfășurarea în sistem online a cursurilor pentru elevii din localitate începând cel mai probabil de luni, 20 septembrie.

Potrivit prefectului de Neamţ, George Lazăr, încă nu se poate vorbi despre măsura carantinării: “Vorbim despre numai 13 cazuri la o populaţie mică, în cazul Tupilaţi. Nu se pune problema carantinării. Mâine se va întruni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ, în cadrul căruia vom stabili scenariile pentru şcoli pentru săptămâna viitoare şi vom reactualiza hotărârea luată încă de ieri referitoare la comuna Tupilaţi“.

Inspectorul general şcolar, prof. Mihai Obreja, spune că elevii din Tupilaţi vor intra în sistem exclusiv online: “Mâine, vineri, aşa cum s- a stabilit prin Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii – Ministerului Educaţiei, se va decide în CJSU trecerea în online a școlilor din comunaTupilați, în funcție și de alte criterii, la solicitarea conducerii şcolii și cu consultarea DSP Neamț”.

Pe total judeţ, apar 25 de cazuri noi în plus faţă de ieri, incidenţa în Neamţ fiind acum de 0,96 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, trei nemţeni diagnosticați cu COVID-19 au decedat în spitalele din Neamţ. Un bărbat de 77 de ani, cu diabet şi hipertensiune arterială a murit în ATI la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ. Două femei au murit în Spitalul Municipal Roman, una de 63 de ani, cu diabet zaharat, boli cardiovasculare şi insuficienţă renală cronică, iar cealaltă, în vârstă de 80 de ani, cu grave probleme cardiace.

Situaţia detaliată pe localităţi în judeţul Neamţ o puteţi consulta în tabelul de mai jos.

incidenta L 16.09.2021

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *