Gheorghe Ștefan condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Giga TV

Curtea de Apel București a dat sentința definitivă în dosarul Giga TV în care au fost implicați, printre alții fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan și fostul fruntaș PSD, Viorel Hrebenciuc.

Gheorghe Ștefana fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare. În cazul său, completul de judecată i-a majorat sentința, după ce în primă instanță a fost condamnat la 3 ani și nouă luni. În cazul celorlalte persoane implicate în dosar, Curtea de Apel București a menținut condamnările inițiale pentru Viorel Hrebenciuc – 3 ani de închisoare cu executare; Laura Georgescu, fostă șefă a CNA – 4 ani și 4 luni de închisoare. Excepția se numește  Narcisa Iorga, fostă membră a CNA – care a primit tot trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, după ce în primă instanță era condamnată cu executare.

Procurorii au acuzat că Gheorghe Ștefan, care controla postul GIGA TV, la sugestia unui membru al CNA, Narcisa Iorga, i-a cerut lui Viorel Hrebenciuc să intervină pe lângă alți membri CNA pentru a se anula decizia de retragere a licenței pentru postul GIGA TV.

Fragmente din minuta de ședință, citată de G4media puteți citi mai jos:

„(Instanța) admite apelurile declarate de apelanţii Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, inculpata Iorga Narcisa Clementina şi partea responsabilă civilmente Consiliul Naţional al Audiovizualului împotriva sentinţei penale nr. 1959/24.12.2019 pronunţate de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală în dosarul nr. 25140/3/2015*, desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând în fond:

Majorează cuantumul pedepsei rezultante aplicate inculpatului Ştefan Gheorghe de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare”. (M.N.)

În legătură cu Gheorghe Ștefan și activitățile sale care au dus la celelalte condamnări, puteți citi amănute aici.