Gura lumii. Demitere pe bază de incompatibilități forțate

La o instituție importantă din județ, un pic prea vocală, consideră unii, se pregătește o mică schimbare, în sensul că directoarea ar putea fi schimbată rapid, la un final de săptămână. Motivul nu este din cauză de inactivitate, dimpotrivă, activitatea multă deranjează pe unii și alții, care au interese în zona ei de activitate. Cu amenzi mari, cu ieșiri publice referitoare la încălcări ale legii, cu tot tacâmul de care poate uza un om care consideră că așa își face datoria. Cum aici e greu să găsești nod în papură, că instituția nu are nici prea mulți bani, nici prea mulți angajați care să facă reclamații, s-a identificat un alt motiv. Soțul doamnei lucrează într-un domeniu cumva conex, atribuțiile celor doi se împletesc și de aici o posibilă fericită incompatibilitate dătătoare de speranță de schimbare.

Greu cu coloana la Pro România

Noul coordonator interimar al Pro România Neamț, în același timp și secretar general al fantomaticului partid, acordă o atenție deosebită județului, care are – moștenire de la vechiul coordonator – un vice la județ și un viceprimar de municipiu, plus un primar cu numele. Deci, are un palmares, care la nivel de partid se traduce în voturi, funcții și bani. Pentru proaspătul coordonator, venit din Gorjul care l-a dat țării pe Victor Ponta, Neamțul înseamnă și mai mult. Prin intermediul mâinii sale drepte în județ, Mădălina Ciubotaru, a încercat să rezolve o afecțiune care-l macină mai ales de când face politică fără subvenții de la stat, o durere în zona coloanei vertebrale. Așa că, cumva pe linie de partid, noul șef a fost dus la o clinică de specialitate să-i rezolve problema. Atât cât se poate medical. Pentru partea care ține de solicitările venite din zona politică tratamentul s-a dovedit a fi ineficient.

ANL-urile care… ne doare

O mică anchetă făcută de o comisie la Târgu Neamț în privința modului în care au fost repartizate apartamentele ANL pe vremea fostului primar Decebal Arnăutu a dezvăluit cum se rezolvau atunci chestiunile de acest fel. Nu conta dacă stai în oraș, dacă ai altă locuință, important era să cunoști pe cine trebuie. Niște oameni cu bun simț și atribuții au văzut ancheta și și-au zis că ar trebui extinsă la nivelul întregului județ. Cum cel mai la îndemână este municipiul Piatra Neamț, a început cu o anchetă exploratorie. După care s-a liniștit, că doar nu poți să anchetezi oameni de bine, care acum sunt aleși, șefi de diverse instituții, oameni cu greutate. Așa că s-a dat la o parte, apoi gospodărește a zis că e mai bine să urmeze exemplul de la Târgu Neamț, adică să lase baltă lucrurile.

Adevăr sau minciună

– Ionel Arsene nu s-a răzbunat pe cei trei primari care au primit zero lei la ultima alocare de bani de la județ, pentru că aceștia au trecut de la PSD la PNL.

– Construcția modulară din curtea spitalului este un spital, așa cum scrie pe firma luminoasă.

– PNL nu are o înțelegere cu PSD la nivel județean.

V.B.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 505, săptămâna 9-15 septembrie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *