Gura lumii. Dosar de executare, pus la păstrare

Un dosar de executare, a cărui miză este de câteva miliarde lei vechi, este acum bine pus la păstrare într-un sertar al unei instituții publice din Neamț. Păstrătorul lacătului s-a jurat pe roșu trandafiriu că nu va da drumul câinilor specializați în recuperat sume dacă inculpatul are grijă, pe o perioadă de 4 ani, de un june membru al familiei paznicului. Care vrea și el, pe modelul lui mama și a lui tata, să vadă dacă pâinea de bugetar este cât de cât comestibilă. Palma s-a bătut repede, pentru că decât să dea de la ea, după ce a luat de la buget, inculpata din dosar mai bine dă de la buget și are și un pic de protecție, că e greu să te trezești peste noapte ditamai demnitarul. Gurile rele vorbesc și despre asigurările pe care și le-au luat fiecare dintre participanții la afacere. Primul are dosarul, al doilea înregistrarea discuțiilor privind angajarea, dar nu-și mai aduce bine aminte, a înregistrat el sau alții?

Un pic de caritate și kilograme de amenințări

Într-un oraș liniștit precum râul cel frumos curgător care-l străbate, există multe doamne care fac caritate. Pe banii lor, dar mai mult pe ai altora, că până la urmă este plină lumea de oameni mărinimoși. Alți oameni, invidioși pe imaginea făcută, că dai o pâine, faci o poză, o pui pe rețea să vadă lumea, au lansat zvonuri grele, că nu toți banii merg la caritate, că mierea mai dă peste borcan și trebuie să-ți lingi degetele. Au dat chiar sfoară-n țară, chiar și la unii ziariști. În momentul în care au început să curgă întrebările firești, soțul uneia dintre doamne, specializat în împrumutatul definitiv de biciclete dintr-o țară nordică, a anunțat că va lua măsuri drastice. Noi sperăm să fie mai ferme decât atunci când doi foști angajați au fost arestați pe undeva prin aceeași țară și lăsați de izbeliște, deși îndeplineau sarcinile transmise de marele investitor român.

Adevăr sau minciună?

– Spitalul Județean are manager.

– Complexul Muzeal Național Neamț este condus de director.

– Primăria Piatra Neamț controlează situația în societățile Primăriei.

– Iulian Bulai a renunțat cu bucurie a fi între primii 15 oameni din jurul lui Barna.

– Directorii societăților Consiliului Județean și ai Consiliului Local Piatra Neamț sunt aleși pe bază de competențe, nu pe bază de pile de partid.

– ADR Nord-Est angajează doar pe bază de concursuri serioase.

– În Roman nu este primar Laurențiu Leoreanu.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 504, săptămâna 2 – 8 septembrie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *