Gura lumii. Lider politic care se cere la apă

Pe vremea mugurilor târzii ai liberalismului local, dar și mai recent, un vajnic fruntaș de partid, cu prezențe discrete într-un consiliu de factură județeană, și-a descoperit valențe profesionale nebănuite pentru zona unei instituții legate de cel mai mare luciu de apă din județ. Acolo, știa domnia sa, era loc de-un salariu fabulos, care oferea posibilitatea unei contribuții generoase la partid, mare lucru nu era de făcut, că există specialiști pe domeniu, bașca planuri mărețe de investiții uriașe, sigure. N-a fost să fie, că oricât de mare era recomandarea de la partid, având în vedere importanța postului, cineva s-a mai uitat și prin dosar și și-a dat seama de ridicolul la care s-ar expune instituția. Între timp, ca o consolare, respectivul a primit onoranta sarcină de a fi cureaua de transmisie într-o instituție județeană în momentul în care e nevoie care să negocieze pe bani. Pentru asta dosarul se pretează perfect.

Nimic fără Dumnezeu – variantă politică

Noul el lider maximo de la Pro România Neamț, pe numele său Alin Văcaru, în același timp și secretar general al partidului, a venit în Neamț și a ținut o adevărată lecție despre ce înseamnă un partid modern, în care liderii se sacrifică pentru membrii de partid, pentru popor și marea familie europeană. În conferința de presă de la Piatra Neamț liderul autonumit șef la Piatra Neamț a expus o brățară cel mai probabil de aur, pe care era inscripţionat „Nimic fără Dumnezeu!”. Recent, s-a aflat că personajul cu brățară este angajatul partidului, cu un salariu de 45.000 de lei lunar (9.000 euro, pentru adepții integrării rapide în UE), banii provenind din subvenția acordată de statul român. Pentru a încasa acești bani este clar că trebuie să fii înzestrat de la naștere cu mult noroc și cu obraz şlefuit de politician român.

Un primar dezorientat, dar progresist

O comună mare, cu veleități de oraș, a primit prin vot un primar progresist in integrum, care s-a adaptat imediat la nivelul politic al județului. Ajuns la butoane a reușit să încheie anul cu un mare excedent bugetar, adică a avut bani și nu i-a cheltuit, ceea ce e semn de mare implicare comunitară. Recent, când s-au dat bani de la județ pentru primării, pe bază de proiecte și obligatoria cerere, el nu a completat o asemenea hârtie, că are bani la primărie și e oricum greu să-i cheltui. Surpriza pentru el a venit când s-a trezit în cont cu o sumă de bani de la județ, iar șocul a fost atât de mare încât s-a rătăcit peste câteva zile la o adunare a primarilor din alt partid, spre marea satisfacție a șefului său de partid.

V.B.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 506, săptămâna 16 – 22 septembrie.

One comment

  • Brustureanu

    septembrie 19, 2021 at 5:07 pm

    Alin Văcar a venit la Piatra Neamț sa facă ce.?După mutra ar părea un politician din rândul băieților deștepți! ! Mai sunt lucruri care se pot negocia pe care sa le fure . Avem resurse care din păcate încă nu au căzut în mâna lor!!!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *