Mobilizare remarcabilă în Învăţământ pentru Sci+Fi Fest

Mai e puţin până vinerea viitoare când – la Piatra-Neamţ, în cadrul Târgului de carte LIBRIS, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ – ne vom bucura de ziua Sci+Fi Fest. Platoul Curţii Domneşti va fi dominat de dimineaţă până-n noapte de profesorul Alexandru Mironov şi echipa mobilizată de Asociaţia Science & Technology. În paralel, în imediata apropiere, Grand Hotel Ceahlău va găzdui Expoziţia de grafică Technomythologies de Ionuţ Bănuţă. Programul zilei a fost anunţat de săptămâna trecută pe mesagerulneamt.ro.

În avanpremieră prezentăm coperta Revistei Ştiinţă &Tehnică, numărul 108, pe luna septembrie, care va fi lansat la Sci+Fi Fest.

O mobilzare remarcabilă a elevilor de gimnaziu şi liceu din oraş este în plină desfăşurare, sub coordonarea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Profesorul Mihai Obreja, inspector şcolar general, pune o pasiune aparte în această acţiune. Din epoca directoratului său la Colegiul Naţional „Petru Rareş” (CNPR) datează amintiri unice legate de participarea profesorului Alexandru Mironov, ani la rând, la Concursul Național ,,HAI ÎN VIITOR!”.

Concursul, înscris în calendarul oficial de manifestări al ministerului în anul 2011, era deschis elevilor de gimnaziu şi liceu din toată ţara şi nu semăna cu altele. Tematica abordată în proiectele ştiinţifice prezentate, care prefigurau viitorul, ţintea oportunitățile sau problemele pe care le va aduce progresul tehnic, soluţii la aceste probleme, scopul fiind de conştientizare a publicului în privința impactului evoluției tehnologice.De fiecare dată, pe lângă diverse alte activităţi, din program nu lipseau conferinţele tehnico-ştiinţifice. În ani, proiectul iniţiat şi coordonat de profesorul Alexandru Iacob de la CNPR reuşise să prindă rădăcini bune, puternice.

 

Ultima ediţie s-a ţinut în 2019. În actuala configuraţie politico-administrativă a colegiului, şansele de reluare exced resursele de imaginaţie.

Revenind la ziua de vineri, 24 septembrie, merită toate aplauzele şi implicarea profesoarei Carmen Corlăţeanu, director la Liceul de Arte „Victor Brauner”, în organizarea expoziţiei de grafică de la Grand Hotel Ceahlău. (Viorel COSMA)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *