Opt comune cu incidenţa COVID 19 peste 2 la mie; două decese în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni, România îndreptându-se spre temutul „val patru” al pandemiei, despre care specialiștii au tot avertizat. Astăzi, 8 septembrie, doi nemţeni infectaţi cu SARS-COV-2 au murit în ATI-uri. Este vorba despre un bărbat de 80 de ani din Neamţ care a decedat în Spitalul Municipal Bacău şi de o femeie de 77 de ani a murit în secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Ambii sufereau de mai multe afecţiuni grave şi nu erau vaccinaţi împotriva covid 19, potrivit informaţiilor furnizate de Elena Sterpu, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.

În ultimele 24 de ore au fost 41 de cazuri noi în judeţul Neamţ, numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei ajungând la 19.676, iar cel al deceselor la 781.

Săbăoani rămâne cea mai afectată comună, cu o incidenţă de 3,93 la mie şi 47 de cazuri confirmate în ultimele două săptămâni. Urmează Sagna cu 19 cazuri în ultimele 14 zile şi o incidenţă de 3,59 la mie. În aceste două comune au fost impuse și restricții importante care vor rămâne în vigoare până când incidența cazurilor COVID-19 va scădea sub 3 la mia de locuitori.

Incidență de peste 2 la mia de locuitori este și în localitățile Ţibucani, Vânători Neamţ, Drăgăneşti, Doljeşti, Girov şi Piatra Şoimului.

Numărul total al cazurilor din ultimele două săptămâni a ajuns, în Neamţ, la 418, iar incidenţa pe total judeţ este de 0,74, în creștere ușoară față de ieri.

În 28 de localităţi nemţene nu a fost raportat niciun caz de infectare, în ultimele 14 zile.

Situaţia detaliată pe localităţi poate fi consultată în tabelul de mai jos.

incidenta L 08.09.2021

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *