Profesorul acuzat de hărțuire sexuală revine la catedră în două școli din Neamț

Cazul profesorului de matematică Cristian Pipirigeanu – cel care a fost acuzat că a hărțuit sexual o elevă de seral de la Colegiul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Piatra Neamț, revine, într-un fel, în actualitate, o dată cu începerea noului an școlar.

Din data de 13 septembrie acesta s-a întors la catedră, în ciuda faptului că a fost demis din alte două școli unde profesa în februarie. Este vorba despre școlile gimnaziale ”Regina Maria și nr. 1 din Dumbrava Roșie, unde a profesat în anul școlar trecut și de unde a fost demis.

Misterul este devoalat de o decizie a Tribunalului Neamț, care a judecat contestațiile profesorului la deciziile de demitere, în care se prevede că acesta trebuie repus în funcție, să i să plătească retroactiv toate salariile, cu sporurile și indexările cuvenite! Cum a fost posibil? Simplu: instanța judecă după probe și a constatat că la vremea respectivă consiliile de administrație ale celor două școli ar fi trebuit să aplice prima dată sancțiunea din legea Educației care prevede reducerea cu 15% a salariului de bază pe o perioadă de 6 luni. Fiind o hotărâre executorie de drept, sentința instanței a trebuit pusă în practică.

Profesorul Cristian Pipirigeanu va rămâne la catedră până când  se va ajunge la o sentință definitivă dată de judecători.

Mai multe despre modul în care profesorul de matematică a reacționat după ce eleva sa l-a denunțat conducerii școlii puteți citi aici

Ce s-a întâmplat la Colegiul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”?

Ancheta a început în 19 ianuarie 2021, după ce propunerile triviale adresate pe o rețea de socializare de profesorul Pipirigeanu elevei sale, în vârstă de 21 de ani, au fost făcute publice. Dincolo de limbajul total neacademic („Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a spus profesorul elevei lui, într-un mesaj din luna octombrie 2020, „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani” și „la mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna.”), șochează tupeul unui om care s-a dedat la a negocia favoruri sexuale din perspectiva poziției sale de cadru didactic. Reamintim că, inițial, eleva a mers la direcțiunea liceului și a sesizat situația, directoarea adjunctă de atunci Mihaela Zachman reproșându-i că nu s-a adresat direct poliției, câtă vreme, în opinia dumneaei, hărțuirea sexuală s-a petrecut în afara orarului școlar (sic!). Atitudinea directoarei a fost și ea sancționată, profesoarei cerându-i-se demisia. După ce subiectul a explodat mediatic și la nivel național, chiar ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a intervenit și cazul profesorului Cristian Pipirigeanu a intrat în comisia de disciplină a liceului „Dimitrie Leonida”. Urmarea: profesorul de matematică și-a dat demisia de la liceul din Piatra-Neamț, dar unda de șoc a ajuns și la școlile  gimnaziale  nr. 1 Dumbrava Roșie și „Regina Maria” Bicaz , unde avea completare de catedră Cristian Pipirigeanu. Consiliile de administrație l-au demis și el a contestat hotărârile în instanță.

C.I.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *