Spectacole de teatru pentru copii într-un proiect caritabil

Preotul și profesorul Mihai Capșa Togan de la Biserica “Buna Vestire” din Sarata, Piatra Neamț a inițiat și organizat un mic festival de teatru muzical pentru copii și întreaga familie, ce are ca scop final ajutorarea copiilor din Centrul de zi Castani.

În cadrul proiectului, mâine, 19 septembrie, între orele 16,00 și 20,00, în sala spațiului creativ de învățare ROD din Bulevardul Dacia, vor avea loc reprezentanții cu spectacolul muzical “Păhărelul cu nectar”, o poveste din lumea gâzelor. La spectacol sunt așteptați peste 125 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, din Piatra Neamț, urmând ca și micuții de la Centrul de zi Castani să vizioneze spectacolul.

„Ne-am propus să facem acest festival de teatru din dorința de a contribui, atât cât putem, la educația și bunăstarea copiilor, în special al celor din aceste centre de plasament. Este un spectacol viu, interactiv, iar textul acestuia aduce în fața spectatorilor valori ce s-au cristalizat în umbra Bisericii: frumusețea sufletească, generozitatea, spiritul de sacrificiu, perseverența, curajul, integritatea, hărnicia, ierarhia valorilor pe principii morale. Activitatea are și o parte socială, cu banii strânși din bilete cumpărăm rechizite pentru copiii de la orfelinatul Castani”, a precizat profesor preot Mihai Capșa Togan, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

Spectacolul muzical este realizat de trupa Red Nose Society din București, după un text de ÎPS Bartolomeu Anania, în regia lui Ștefan Ruxanda. Textul nu a fost ales întâmplător, anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la nașterea Mitropolitului Bartolomeu Anania, fost deținut politic, implicat în greva studențească anticomunistă din 1946, o figură reprezentativă a bisericii ortodoxe românești, a culturii naționale și a martiriului.

Gazda festivalului și coordonator în proiect este Ana Maria Țoc de la spațiul recreativ ROD, spațiu aflat în proprietatea Protopopiatului Piatra Neamț.

Biserica Buna Vestire din Sarata găzduiește numeroase activități educative și recreative destinate copiilor din comunitate, așa cum se poate observa și în filmulețele de mai jos.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *