Ziua Pompierilor Români – 173 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii

În fiecare an, în data de 13 septembrie sunt sărbătoriți pompierii români, cei care salvează, zilnic, vieți omenești și bunuri, nu numai în intervențiile pentru stingerea incendiilor, dar și în cazul accidentelor, calamităților naturale.

Ziua marchează un moment istoric, bătălia de pe Dealul Spirii, 13 septembrie 1848, în cadrul căreia Compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, 166 de pompieri, a dat dovadă de eroism și spirit de sacrificiu, luptând alături de soldații români din două batalioane de infanterie împotriva unui corp de armată otoman..

Anul acesta, pompierii nemțeni au organizat trei puncte de informare preventivă și de prezentare a ofertei de formare profesională, deschise încă de sâmbătă 11, septembrie, între orele 10.00 – 18.00, până mâine, inclusiv, la Shopping City Piatra Neamţ, Roman Value Center și în Parcul central din Târgu Neamț.

Astăzi, 13 septembrie, în toate subunitățile ISU Neamț va fi organizată Ziua Porților Deschise, între orele 10.00 – 18.00. Tot astăzi, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț va avea loc o ceremonie militară de sărbătoare.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *