Bărbat sfâșiat de urs, la Almaș, în timpul unei partide de vânătoare

Un bărbat, de 71 de ani, din Gârcina, este în stare gravă după ce a fost sfâșiat de urs. Incidentul s-a produs astăzi, 17 octombrie, în timpul unei partide de vânătoare de mistreț la Almaș. Ambulanța l-a dus pe rănit la UPU Piatra-Neamț, dar starea bărbatului era destul de gravă și urma să se obțină transferul la o clinică.

În acest moment, nu este clar de ce vânătorii nu au intervenit la atacul ursului. Poliția Neamț a deschis o anchetă și au loc audieri. „Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma unui incident care a avut loc astăzi 17 octombrie a.c, cu ocazia unei partide de vânătoare. Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza fondului cinegetic Cuejdi Almaș, gestionat de AJVPS Neamț, ar fi fost atacat de un urs”, a declarat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt IPJ Neamț.

Incidentul este unul grav, consideră Neculai Robu, președintele AJVPS Neamț și prin prisma faptului că omul atacat de urs este un vânător cu 40 de ani de experiență: „Din ce am înțeles, erau foarte mulți urși în pădure, vreo 8. Omul era singur și un urs l-a atacat. Efectiv s-a luptat cu ursul, este vânător vechi și curajos, e om voinic, are 110 kg! E rănit la gât, mușcat de picior, de mână, urechea stângă i-a smuls-o. Sunt peste măsură de mulți urși, în păduri, ei acum adună mâncare, se pregătesc de hibernare și coboară până în curtea omului. La Tazlău a mâncat găinile din coteț, omul se uita pe geam, că n-avea ce să-i facă ursului. Eu nu vreau să fac o poveste vânătoarească din acest accident, dar dacă într-adevăr erau 8 urși, sau 3, oricum este extraordinar de mult! Și nu înțeleg de ce stau grupați. Trebuie făcut ceva – legal – ca să putem trăi cu urșii, după cum vedem, nu prea se mai poate. ONG-urile plâng pentru urși, dar dacă în pădure erau oameni după bureți? Să-i dea Dumnezeu zile colegului, știu că este în operație, sperăm să iasă cu bine”.

C.I.

One comment

  • Alex

    octombrie 18, 2021 at 11:37 am

    Da putina pastrama de urs ai manca un pic asa e?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *