Bătălia alocărilor de fonduri: Târgu Neamț- Timișești= 1-1!

De curând, oraşul Târgu Neamţ a primit de la Consiliul Judeţean, din cota de bani aflată la dispoziția sa, suma de 1.300.000  lei iar comuna Timişeşti, cu primar liberal plecat din PSD, a fost pedepsită neprimind nici un ban. În momentul alocărilor de la  Guvern, comună Timişeşti a primit recent suma de 800.000 lei, în timp ce oraşul Târgu Neamţ a primit doar 100.000 lei. Ceea ce face ca la scorul politic al alocărilor de fonduri între cele două localităţi să fie egal.

La şedinţa de îndată a Consiliului Local Târgu Neamţ din 14 octombrie suma de 100.000 lei primită de la guvern s-a împărţit pe mai multe capitole: 10.000 lei cheltuieli cu servicii de dezinfecţie, 10.000 lei cheltuilei cu naveta cadrelor medicale din spital şi a chiriei managerului instituţiei medicale, 29.000 lei cheltuieli în cadrul Casei Culturii, 10.000 lei cheltuieli cu utilităţi, materiale funcţionare la Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Condreni, 15.000 lei cheltuieli cu servicii cadastru şi alte taxe, 6.000 lei pentru plante sezon şi altele.

Chiar dacă primarul Daniel Harpa nu a dorit să comenteze discrepanţa dintre sumele de bani alocate oraşului Târgu Neamţ şi cele direcționate spre Timişeşti, nu s-a abţinut să nu facă şi o remarcă ironică: „Păi, doar la Timişeşti merg oamenii la spital şi tot la Timişeşti merg elevii la licee. Şi nu invers, la Târgu Neamţ. Dar fiind vorba despre comuna mea natală nu pot fi supărat”.

De cealaltă parte, Vasile Mărculeţ, primarul comunei Timişeşti nu s-a sfiit să facă şi el o mică ironie cu privire banii  „primiţi” de la Consiliul Judeţean : „Aveam nevoie de bani pentru cofinanţări proiecte şi îmi sunt de folos. Ba chiar mi-ar fi trebuit şi mai mulţi bani pentru cofinanţări, că nu îmi ajung. Avem multe proiecte europene cu cofinanţare. Că banii ăia de la Consiliul Judeţean i-am cheltuit pe loc, că din zero lei nu prea poți face multe lucruri. ”

 

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *