Dacian Cioloș este propunerea de prim-ministru al lui Klaus Iohannis

sursa foto: Associated Press

Astăzi, 11 octombrie, au avut loc consultările dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanți ai partidelor parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Într-o conferință de presă susținută la Cotroceni, președintele a anunțat că propunerea sa pentru funcția de prim-ministru este Dacian Cioloș, conducătorul USR-PLUS.

„Am avut astăzi consultări cu formațiunile din parlament, după demiterea guvernului prin moțiune. Am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent de cine guvernează. Este foarte important să se gestioneze pandemia, creșterea la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la oportunitate. Formațiunile au venit cu diferite abordări, propuneri, așa cum au fost prezentate și opiniei publice. Din toate propunerile, am reținut una, pe care o voi pune în practică – am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”.

M.N.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *