Ludovic Orban a demisionat de la Camera Deputaților. Pleacă și din PNL?

Astăzi, 13 octombrie, Ludovic Orban, fostul șef al PNL, și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, documentul (vezi facsimil) fiind înregistrat la Secretariatul General și înaintat Biroului Permanent. Gestul lui Orban generează  o grijă în plus pentru liberali, care acum, pe lângă grijile guvernării și cele pentru formarea unui nou executiv, trebuie să lupte să-și păstreze funcția ocupată de cel care spunea, acum câtva timp, într-un interviu televizat, că va rămâne în partid atât timp va simți că acesta nu derapează de la principiile liberale.

În acest moment, când au loc consultări pentru formarea unui nou guvern, întrebarea care circulă în mediile politice este dacă Orban și cei care îi mai sunt alături vor rămâne în PNL. Dacă inițial se vorbea de aproximativ 40 de parlamentari, acum numărul lor pare să fie mult mai mic, în jur de 10-12.

Răspunzând întrebărilor presei centrale imediat după depunerea demisiei, Orban a dat de înțeles că încă nu a luat o hotărâre în privința despărțirii de PNL. ”Deciziile pe care le voi lua depind foarte mult de procedurile de învestire a guvernului. Dacă se va ajunge la refacerea coaliției de guvernare o voi susține.(…) Voi merge consecvent pe drumul meu, de reprezentare a valorilor liberale, a cetățenilor români care își câștigă în mod cinstit existența.

Eu mi-am dat demisia începând de azi, e adevărat că plenul trebuie să adopte hotărârea de vacantare a funcției. Cu un președinte ( al Camerei Deputaților- n.r.)din partea PSD va fi foarte foarte greu să fie adoptate legi cu agendă reformistă.”

V.B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *