Orașul Bicaz se vrea stațiune turistică de interes local

Un proiect de hotărâre de consiliu local prin care se dorește transformarea orașului Bicaz în stațiune turistică de interes local este supus aprobării Consiliului Local, în 28 octombrie 2021. Conform referatului de aprobare, Primăria vrea să depună la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, documentația necesară care să ateste că orașul se pretează a fi „Stațiune Turistică de Interes Local”. În termen de 30 de zile de la înregistrarea acesteia, se va întocmi proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru atestarea ca staţiune turistică locală, dacă s-a obținut un punctaj minim de 90 de puncte.

Primăria, împreună cu fundația IȚCO, au lucrat la documentația specifică, la monografia turistică și la studiul calității aerului. Totodată, în raportul de specialitate se precizează faptul că orașul Bicaz întrunește toate condițiile să devină stațiune turistică și că datorită noului statul pe care îl poate obține, există mai multe posibilități să acceseze fonduri nerambursabile.

De reținut faptul că este al doilea pas făcut de Orașul Bicaz, o continuare a  dezbaterii publice, din 7 iunie, la care au participat operatorii interesați din turism unde s-a discutat despre posibilitatea transformării orașului în stațiune turistică.

Potrivit legislației în vigoare (HG 852/ 2008), pentru a deveni stațiune turistică de interes local, trebuie îndeplinite anumite condiții. Printre acestea putem enumera existența drumurilor rutiere modernizate și marcate cu semne de circulație, asigurarea unui număr minim de 100 de locuri în structurile de primire turistică, din care minim 30% să fie clasificare la categoriile 3-5 stele, cu excepția campingurilor, apă curentă, canalizare, energie electrică.

Mădălina Z.

One comment

  • constantin

    octombrie 25, 2021 at 2:00 pm

    Povesti de adormit copii.Orasul Bicaz a avut nesansa sa fie condus de un pensionar care nu poate face fata ritmului European.Poate ne spune in primul mandat cateva obiective turistice aparute in Bicaz.Acest oras este un oras cenusiu si cu greu mai poate aparea ceva nou.Nu va grabiti ca desteptul de Stefan care a facu din pP.Neamt statiune turistica o gaselnita a lui Udrea ministru la turism.In anul 2020 statiunea turistica P.Neamt a fost vizitata de 25 turisi.Credeti ca la Bicaz vor veni mai multi.????

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *