Piatra-Neamț: 30000 euro o stație inteligenta, 30000 alte costuri

În ședința Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț, primarul Andrei Carabelea a explicat, după ce fost întrebat de către un consilier PSD, de ce o stație de autobuz, inteligentă, costă 60.000 de euro. Dacă împărțim întreaga valoare a proiectului, 4.808.000 euro, la cele 80 de stații care urmează să fie montate pe raza orașului, ajungem la această valoare. Însă, o stație costă doar 31.000 euro, iar restul banilor fac obiectul cheltuielilor de întreținere și remunerația celor care se ocupă cu managementul de proiect.

Cu privire la stațiile de așteptare, am să vă dau un deviz detaliat, am să îl solicit colegilor de la Investiții și Lucrări Publice să mi-l dea astăzi, care să justifice costul fiecărei stații. Într-adevăr, împărțind valoarea totală a proiectului la cele 80 de stații, ajungem la această sumă. Costul unei stații ajunge la o valoare, cu tot cu TVA, de 31.000 euro. Este vorba despre un contract, atât s-a putut realiza înaintea mandatului meu, o licitație care s-a soldat cu un contract care a dus la aceată valoare/ stație. Motiv pentru care eu nu pot interveni asupra tipului, furnizorului și în primul rând asupra caracteristicilor tehnice, care fac referire la funcțiile stației. Însă, aproximativ 30.000 euro sunt costuri care acoperă canalizația care se face pentru conectarea stațiilor într-un centru operativ, aplicații, costuri de operare și de asistență tehnică și management în proiect. Dar voi veni, așa cum v-am zis, cu o detaliere clară a acestori costuri”, a declarat primarul, Andrei Carabelea.

Toate proiectele de mobilitate urbană, transformarea municipiului Piatra-Neamț într-unul inteligent, sunt o moștenire de la administrația Chitic. Inclusiv proiectul „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public (TP)”.

Inna Teodorescu

2 comments

 • AS

  octombrie 22, 2021 at 3:27 pm

  se poate vedea undeva o hartă a acestor super stații de călători?
  mulțumesc!

  Răspuns

 • Gigel

  octombrie 23, 2021 at 7:40 pm

  ar trebui sa solicitati autorizatia de construire cu toate documentele care au stat la baza emiterii ei. Si sa mai cereti contractul de lucrari. Ulterior trebuie depusa o plangere penala impotriva acestor infractori pentru constituirea de grup infractional organizat care are drept scop prejudicierea bugetului local.
  Sa mai cereti si pentru cele 2 scari rulante din centru de la turnul lui Stefan cel mare- veti avea o surpriza cand veti vedea cat au costat…

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *