Piatra-Neamț a depășit astăzi 6 la mie incidență covid, urmează noi restricții

Actualizare: Locuitorii din Piatra Neamț au primit un mesaj RO-ALERT astăzi, 6 octombrie, în jurul orei 14.24 prin care sunt îndemnați să respecte restricțiile și să se vaccineze împotriva virusului SARS-COV 2: „În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-COV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinați acum împotriva COVID-19! DSU fii pregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro”.

Știre inițială: Astăzi, 6 octombrie, municipiul Piatra-Neamț a trecut în scenariul roșu de covid, cu 708 persoane pozitive pe ultimele 14 zile. Rata de infectare a urcat la 6,3 cazuri la mia de locuitori și vor urma noi restricții de la care sunt exceptate persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Autoritățile ar putea decide carantina de noapte în perioada week-end-ului pentru persoanele nevaccinate, reducerea activității cu publicul până la 50% în domeniile neesențiale, purtarea măștii în aer liber.

Din datele transmise de Prefectura Neamț reiese că se înregistrează creșteri de cazuri și în Bicaz (peste 4 rata), Roznov (3,46 rată), Roman (3,09 incidență). Nici orașul Târgu Neamț nu mai are mult până la pragul de 3 la mie, câtă vreme în comuna Vânători-Neamț învecinată incidența este de 3,52 la mie.

Sunt 1.802 cazuri active în ultimele 14 zile, în județul Neamț, rata de infectare urcând la 3,18 la mie astăzi.

Situația pe localități o puteți consulta mai jos.

incidenta L 06.10.2021

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *