Spitalele Piatra-Neamț și Roman nu mai au paturi ATI pentru pacienții cu covid 

Astăzi, 7 octombrie, erau 22 de pacienți cu covid în ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, dintre care 19 erau intubați. În condițiile în care modularul ATI are 17 paturi, s-au căutat soluții pentru cazarea bolnavilor care aveau nevoie de oxigen. „S-a extins capacitatea din UPU, avem 5 pacienți ATI în secție. Asta este situația, deocamdată și problema este că vin mulți pacienți în stare critică. Capacitatea de cazare și îngrijire în spital este limitată. Avem 79 de pacienți cu forme critice de covid, din cei 263 pacienți în total. Avem și 280 de pacienți negativi, sunt bolnavi pe care trebuie să-i îngrijim, nu-i putem externa sau transfera”, a declarat Alexandru Filimon, managerul spitalului județean.

Situația este la limită și la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unde erau 105 pacienți cu covid internați, dintre care 10 în ATI, peste cele 6 paturi alocate inițial în secția ATI. „Noi am reconfigurat structura spitalului și am trimis marți la DSP pentru avizare noua structură, prin care am extins capacitatea secției Pneumologie la 70 de paturi. Am luat paturi de la alte secții, cele mai multe de la secția de Recuperare, practic am închis secția. La secția Paliative nu am renunțat, am asociat-o Oncologiei. Dar în ATI nu putem aloca mai multe paturi pentru covid din cele 20, fiindcă avem mulți pacienți gravi negativi covid. Ieri erau 290 pacienți non-covid internați”, a declarat dr. Maria Andrici, managerul spitalului Roman.

Asta este situația în cele două mari spitale din Neamț, în condițiile în care asigură accesul la asistență medicală și pacienților care nu au covid și care au nevoie urgentă de spitalizare, în ideea ca spitalele să rămână deschise în continuare și bolnavilor non-covid.

Raportari SJUPN - 07.10.2021

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *