Video. Foto. Agapia: „EcoBrunch în Ţinutul Zimbrului”

Sâmbătă, 2 octombrie, sute de persoane au avut prilejul să participe la un adevărat festin culinar organizat de Asociaţia „Ţinutul Zimbrului” la „Casa dintre Pini” din comuna Agapia. Evenimentul intitulat „EcoBrunch în Ţinutul Zimbrului” a constat în promovarea produselor locale, a meşterilor populari locali şi a oferit papilelor gustative ale participanţilor un meniu divers, colorat şi gustos, din care nu a lipsit borşul cu hribi sau celebrul proţap, sucurile naturale sau prăjiturile de casă. Curioşii au putut admira măiestria meşterilor populari la atelierele de tors, iar alţii au putut să-şi cumpere din cadrul expoziţiilor cu vânzare de produse locale, suc de cătină, dulceţuri, siropuri, miere, podoabe croşetate, lumânări lucrate manual. Zeci de pensiuni, restaurante şi producători locali au venit în întâmpinarea vizitatorilor cu produse de calitate şi tradiţionale.

Viorela Chiper, preşedintele Asociaţiei Ţinutul Zimbrului a prezentat celor de faţă fiecare produs local în parte celor interesaţi, iar dr. Vasile Diaconu, arheolog la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Târgu Neamţ a făcut o prezentare aŢinutului Zimbrilor unor elevi de la un liceu din Piatra Neamţ prezenţi la eveniment.

Brunch este o combinaţie între breakfast (mic dejun) şi lunc (prânz), o masă luată între cele două înlocuindu-le pe ambele.

„Ţinutul Zimbrului” este o destinaţie ecoturistică certificată de Autoritatea Naţională pentru Turism din 2016, iar din 2017 este inclusă în Top 100 Destinaţii Sustenabile la nivel mondial. „Ţinutul Zimbrului” este situat în nordul judeţului Neamţ şi se află pe raza comunelor Agapia, Bălţăteşti, Crăcăoani, Vânători-Neamţ şi oraşul Târgu Neamţ.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *