Ziua cu cei mai mulți vaccinați: 2.172 de nemțeni s-au vaccinat cu prima doză

Cea mai aglomerată zi la centrele de vaccinare a fost sâmbătă, 23 octombrie, când 2.671 de nemțeni au mers să se vaccineze. Dintre aceștia, 2.172 sunt la prima doză. „În ziua de 23 octombrie, până la ora 19, în centrele de vaccinare din județ au fost vaccinate 2.671 de persoane, cele mai multe de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. În ultimele 7 zile a crescut numărul de persoane vaccinate: au fost administrate 11.861 de doze de vaccin, 8.220 de persoane au fost vaccinate cu doza 1, alte 712 persoane cu doza a doua și 2.929 cu doza a 3-a. În această săptămână, 4.616 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson, 572 dintre acestea au fost vaccinate în 38 de cabinete medicale de familie”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Numărul total de persoane vaccinate anti covid cu schemă completă în Neamț a ajuns la 108.817, din care 47.563 au domiciliul în mediul rural.

Echipele mobile de vaccinare se vor afla, săptămâna viitoare, în 8 localități din mediul rural: Borlești, Mărgineni, Cândești, Botești, Trifești, Gârcina, Gherăiești, Săbăoani, la 7 unități de învățămât și la un centru rezidențial. „Pentru a fi imunizați, prin intermediul echipelor mobile, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare. Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin intermediul caravanelor de vaccinare. Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui intinerar stabilit cu minim 24 de ore înainte de eveniment. Vă puteți vaccina cu Pfizer – două doze-  sau Johnson& Johnson – o doză”, mai precizează DSP Neamț.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *