Dilemă magică – În vino veritas sau în vin-o veritas?

Într-o transmisie live atent pregătită, cu elemente de decor alese subtil, primarul Andrei Carabelea a enunțat noul concept privind „Magia sărbătorilor” – o vizită la centrul de vaccinare din incinta Târgului de Crăciun. Inițiativa salutară în privința vaccinării, chiar dacă nu este vorba despre reni de data aceasta, a fost cumva umbrită de graba cu care s-au confecționat materialele publicitare. Chiar în spatele primarului, sugerat ca fiind pe post de Moș, și al însoțitorilor acestuia pe post de spiriduși, a fost postat un anunț unde apărea îndemnul „Vin-o să te vaccinezi în centrul de vaccinare din Căsuța lui Moș Crăciun”.

Graba i-a făcut pe cei care au scris textul să pună o cratimă aiurea, ceea ce se poate înțelege, în definitiv, numai cine nu muncește în zilele libere nu greșește!

Mai greu de înțeles este cum a fost reinterpretat conceptul privind Magia Sărbătorilor, legată direct de vaccinare în căsuța lui Moș Crăciun. E de ținut minte titlul pentru noua realitatea în care trăim: „Împreună readucem Magia Sărbătorilor – Centru de vaccinare la Târgul de Crăciun”.

În definitiv, de ce n-ar fi magic să te vaccinezi în miros de vin și țuică fiartă, mici, cârnați sau tradiționalii colaci secuiești?

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *