Începe ultima probă a concursului pentru directori și directori adjuncți de școli: Echipa de la „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț este prima care susține interviul

Interviul, ultima probă din concursul de directori și directori adjuncți de școli din 2021 intră în linie dreaptă. Cei 152 de candidați din județul Neamț vor susține proba într-o singură săptămână, în perioada 15-19 noiembrie, din cele mai bine de două săptămâni din perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, alocate conform calendarului.

Primele interviuri încep în dimineața zilei de luni, 15 noiembrie, la ora 8.00, cu echipele înscrise pentru conducerea Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, Liceul economic „Al. I. Cuza” Piatra-Neamț, Școala Gimanzială „Dr. Emanuel Rigler” Ștefan cel Mare, Școala Gimnazială nr.1 Bicaz Chei, Școala Gimnazială Vaduri (Alexandru cel Bun), Școala Postliceală Sanitară Piatra-Neamț și Școala profesională specială Ștefan cel Mare. De la ora 9.30 sunt programate interviurile pentru candidații înscriși la Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, Școala Gimnazială „I.I. Mironescu” Tazlău, Școala Gimnazială „Vasile Conta” Ghindăoani, urmate de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț. Prima zi de concurs se încheie la ora 17.30.

Așa cum am mai anunțat, proba este găzduită de Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, unde s-a desfășurat și proba scrisă, ales datorită condițiilor și logisticii de calitate pentru proba care va fi înregistrată audio-video. Inițial, candidații au formulat 217 opțiuni, dintre care o profesoară din Roman s-a înscris la 6 școli, dar până ieri unii s-au retras și au rămas 203 opțiuni. „Am organizat interviurile într-o singură săptămână, urmând ca în săptămâna următoare să fie susținute interviurile amânate, dacă vor fi situații în care evaluatorii nu pot veni conform programării comisiilor. Ne bucurăm că am primit confirmări de la numeroase firme și companii din județ, care și-au desemnat persoanele ce vor face parte din comisii. Sunt și specialiști de recrutare, dar sunt și manageri și directori de firme care vor participa, direct interesați pentru că sunt și dintre cele implicate în finanțarea unor școli. Avem membri desemnați și de la Universitatea „Al.I. Cuza” Iași și de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, prin urmare din perspectiva specialiștilor în Resurse Umane avem asigurată componența în comisii. Repartizarea membrilor în comisiile de interviu s-a făcut aleatoriu, printr-o aplicație informatică, pentru o cât mai echitabilă și dincolo de orice suspiciune distribuție. Doar acolo unde au apărut conflicte de interese, colegii s-au schimbat între ei”, a declarat Gabriela Banu, președinta Comisie de organizare a concursului în Neamț.

Sunt 8 comisii de interviu, conduse de 8 inspectori școlari repartizați aleatoriu, a mai adăugat prof. Gabriela Banu.

Iată care este graficul interviurilor, publicat de Inspectoratul Școlar Neamț

isj neamt grafic proba-interviu-15-19.11

C.I.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *