MESAGERUL DE NEAMŢ, de la o săptămână la alta. Un județ nebun, nebun, nebun

* Un individ din Roman a dus județul în presa națională și mondială după ce și-a înjunghiat nevasta și două fetițe gemene în vârstă de doar 3 ani! Cărora le-a aplicat multiple lovituri de cuțit, una dintre fetițe nemaiputând fi salvată de medici.

Bestia a declarat la cercetări că are un singur regret, că nu era și soacra în apartament, „că mintea i-a fost întunecată, asupra lui s-au acumulat mai multe presiuni psihice generată de soție, soacră și cumnată, precum și probleme legate de serviciu”.

Descrierea medicală a bestialităților comise de individ nu mai are nevoie de comentarii. Medicii au constatat că decesul a fost violent și „s-a datorat insuficienței cardio-circulatorii acute, consecință a multiplelor plăgi tăiate, înțepate, abdominale, precum și la nivelul pelvisului, cu hemoragie externă, produse prin lovirea repetată cu corp tăietor”.

Fetița salvată de medici a suferit ”un traumatism abdominal prin agresiune fizică, cu multiple plăgi înjunghiate abdominale, eviscerație în zona stomacului și a colonului prin înjunghiere, șoc hemoragic”.

Soția are „multiple plăgi tăiate la nivelul buzei superioare, lingual, subangular, mandibular stânga, indexul drept și al mâinii stângi, pentru care s-a practicat sutură. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor, înțepător”.

Individul este în arest pentru 30 de zile în așteptarea procesului.

* Cu câteva zile înainte, un alt caz din Neamț făcea înconjurul țării. În Târgu Neamț oamenii legii fac percheziții în curtea unui individ și găsesc cadavrul unei fetițe, îngropat acum 15 ani. Individul recunoaște că era fetița lui, dar spune că a fost ucisă de fosta lui soție, care a dispărut în același timp cu fetița. Procurorul și polițiștii bănuiesc că el și-a ucis atât soția, cât și fiica, dar trebuie să o poată dovedi dincolo de orice dubiu, lucru care ar putea fi dificil, în condițiile în care a trecut atâta timp de la comiterea faptelor și încă nu a fost găsită femeia sau cadavrul acesteia.

* Gheorghe Ștefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamț, este eliberat din pușcărie după nici două luni de detenție, în condițiile în care fusese condamnat la 4 ani și 6 luni. Să nu uităm că Pinalti este deja un recordman la nivelul condamnărilor din zona oamenilor politici, dar la el sentințele parcă nu s-au cumulat, perioada petrecută după gratii fiind invers proporțională cu mărimea acestora. O teorie lansată de un cotidian național încearcă să explice lucrurile, după un scenariu care poate avea o doză mare de credibilitate. Gheorghe Ștefan ar fi făcut o înțelegere cu procurorii anticorupție, pentru a-i asigura liniștea fetei sale și că ar fi asigurat foarte multe informații care, coroborate, ar putea să-i creeze probleme lui Traian Băsescu, dar și Elenei Udrea.

Ce scrie Cătălin Tache în „Național”: „Deja prins în năvodul condamnărilor succesive și veteran al pușcăriilor patriei, «Pinalti» a reușit totuși să împuște doi iepuri dintr-o lovitură. În primul rând, pentru că astfel Georgiana poate răsufla ușurată, cel puțin încă o bună perioadă de vreme de acum înainte. Dar, drept bonus din partea sistemului, Gheorghe Ștefan a fost eliberat! Executând astfel doar o lună și jumătate din pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare, pentru care a fost închis pe 14 septembrie 2021. Numai că denunțătorul Gheorghe Ștefan a beneficiat de o clemență «miraculoasă» din partea magistraților, atât judecători, cât și procurori. Astfel că, pe 3 noiembrie, judecătorii au încuviințat cererea sa de eliberare condiționată. Iar ocupați să o înfunde definitiv pe Elena Udrea, procurorii anticorupție nu au mai făcut tradiționalul tam-tam mediatic, astfel că și-au ținut partea lor de înțelegere. La fel cum Gheorghe Ștefan «Pinalti» le-a dat tot ce aveau nevoie pentru ca sistemul să îi poată transmită cât se poate mai clar lui Klaus Iohannis că nici măcar foștii președinți nu sunt la adăpost de mâna cea lungă a «operativilor»”!

* Chiar dacă s-a întâmplat cu ceva timp în urmă, trebuie consemnată o luare de poziție a unui deputat PSD de Neamț. Vorbim aici despre Oana Bulai, care, într-o răbufnire absolut de înțeles, l-a criticat pe președintele României, pentru că a făcut o vizită în Egipt, exact în perioada în care în țară pandemia își făcea de cap și mureau sute de români în spitale. Fotografia și comentariul sunt elocvente. Ce nu a comentat Oana Bulai ține de niște realități județene. Cu câteva zile înainte de vizita președintelui României, Egiptul a fost vizitat de o delegație din Neamț în frunte cu președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene. Vizita a avut loc într-o perioadă în care în Neamț pandemia își făcea de cap și în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț mureau oameni. Nimeni din PSD nu a criticat această vizită, dimpotrivă, rețelele de socializare au fost pline de like-uri de partid. (V.B.)

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 514, săptămâna 11 – 17 noiembrie.

One comment

  • Jean

    noiembrie 14, 2021 at 12:27 pm

    Sa nu uitam și planul de ecologizare a primarului de Piatra Neamț, care dorește încălzire electrică în apartamentele in care statul nu a băgat un leu pt încălzirea cu centrale pe gaz sau ceva subventii cum se dau in alte orașe.Despre transportul in comun ce putem spune când s a devalizat infrastructura pt trolee, se merge sufocant in microbuzele mici când distanta sanitară ar trebui sa primeze….

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *