Municipiul Piatra-Neamț: a început acțiunea de plantare a castanilor

După operațiunile de tăiere și de scoatere a rădăcinilor castanilor – bolnavi unii și sănătoși mai mulți – din municipiului Piatra-Neamț, miercuri, 3 noiembrie a început operațiunea de plantare a puieților de castani. Plantarea castanilor, care au o vârstă de 15 ani și ajung la înălțimea de 5 m, a început de pe strada Ștefan cel Mare. Pe pagina oficială de comunicare a Primăriei s-a anunțat că s-au achiziționat 100 de castani și că aceștia vor fi plantați până la jumătatea lunii noiembrie.

De astăzi, în locul castanilor bătrâni care au înfrumusețat orașul nostru timp de peste 100 de ani, dar asupra cărora anii și bolile și-au pus amprenta, se plantează o generație nouă de castani tineri și sănătoși care să dăinuie pentru încă 100 de ani și de care să se bucure și urmașii noștri. Castanul a fost și este un simbol al orașului nostru. Și așa va rămâne. Exact cum am promis!” a declarat primarul Andrei Carabelea, pe pagina oficială a municipiului Piatra-Neamț.

De reținut faptul că, în ședința Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț, din 6 octombrie a.c., suma aprobată prin rectificare bugetară prevedea achiziționarea a 115 castani. (Inna Teodorescu)

 

One comment

  • Samael

    noiembrie 4, 2021 at 7:39 am

    Cinci cu mapa, unu’ cu sapa… Îmi place cum se respectă legislația privitoare la purtarea măștii de către unii dintre protagoniști 🙂 E din ciclul “Epoca de Piatra-Neamț” sau “Să râdem Cuca Rabelea & Co.”

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *