S-a stins din viață profesorul Neculai Ionescu, fost inspector școlar adjunct

Cunoscutul profesor de matematică Neculai Ionescu, cel care a predat 25 de ani la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, s-a stins din viață astăzi, 9 noiembrie, la București. Se mutase la fiul său, în Capitală, de câțiva ani. În ultima perioadă fusese spitalizat din cauza unor complicații la infecția cu COVID-19.

Vestea i-a întristat pe colegii săi de la liceul căruia i-a dedicat mare parte din viața de dascăl. „Este sfâșietor să afli că acest om a trecut din această lume, noi nu avem cuvinte. Domnul profesor Ionescu a rămas aproape de școală și după ce n-a mai predat. Chiar și în acești ultimi doi ani de pandemie a venit de câteva ori în Piatra-Neamț și de fiecare dată a trecut pe la noi, împreună cu nepoțelele sale, de care era tare bucuros. A fost un bonom, un om inteligent și un coleg care avea întotdeauna pregătită o vorbă de spirit. Suntem consternați”, a declarat prof. Brîndușa Andrei, directoarea colegiului „Calistrat Hogaș”.

Neculai Ionescu a împlinit 75 de ani pe 31 august 2021. S-a născut în comuna Fîntîna Mare, județul Suceava și a intrat în învățământ în vara anului 1971. Din anul 1990 a fost profesor de matematică la colegiul „Calistrat Hogaș”, de unde s-a pensionat în anul 2010, după 39 de ani de activitate. A mai rămas la catedră încă cinci ani și s-a retras definitiv în anul 2015. A ocupat și funcția de inspector școlar adjunct în perioada 2000-2004.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *