Știre actualizată. Descindere DIICOT la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. Prejudiciu estimat: 6 milioane de lei

Actualizare: Până la ora 12.00, se pare că trei persoane au fost aduse la audieri. Printre aceștia s-ar număra un fost șef al secției de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Actualizare: Acțiunea în forță a DIICOT de la CAS Neamț vorbește despre un grup infracțional, ai cărui membri s-ar fi asociat în scopul comiterii de fraude în dauna bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Se vorbește despre decontări de concedii medicale al unor angajați de la diverse societăți comerciale, angajate cu titlu fictiv, societățile fiind înființate exclusiv în scopul obținerii acestor sume de bani, cu titlu de concedii medicale. Au fost efectuate 16 percheziții domiciliare, dintre care 3 la sediile unor instituții publice. Conducerea Casei între anii 2005 și 2010 a fost asigurată de Daniela Soroceanu, președinte director general al CAS Neamț, care din 1999, până în 2005 a fost și șefa serviciului juridic în instituție. În acest moment, Daniela Soroceanu este secretar general al județului.

La sediul DIICOT vor fi conduse pentru audieri 12 persoane și în comunicatul oficial se precizează că „liderii grupului sunt persoane cu funcții în CAS Neamț – consilier clasa I grad superior în cadrul serviciului Evidență Asigurați, Carduri și Concedii Medicale în perioada 01.01 2006 – 31.10.2006; șef serviciu din perioada 01.11.2006 – 01.01.2013”. Se amintește despre faptul că aceștia ar fi beneficiat de sprijinul unor medici specialiști și medici de familie, „care atestau în mod nereal faptul că persoanele solicitante de concedii medicale prezentau anumite boli”,

Actualizare: Comunicatul oficial al DIICOT îl puteți citi mai jos.

Comunicat de presa BT Neamt 24.11.2021

Știre inițială: În Neamț, în această dimineață, 24 noiembrie, Casa de Asigurări de Sănătate Neamț a fost vizată de o acțiune de control la care au participat oameni de la DIICOT, jandarmerie și poliție.
Cel mai probabil este vorba despre una dintre operațiunile anunțate de DIICOT, lucru confirmat parțial din surse apropiate anchetei (amănunte aici).

O serie de fotografii demonstrează că la Casă au fost reprezentanți ai forțelor de ordine.

Oficial, nimeni nu a dat nici un fel de declarație. De exemplu, doamna Gabriela Zamfir, director adjunct în relația cu furnizorii, a fost surprinsă de acțiune. (C.I.)

2 comments

 • Teo

  noiembrie 24, 2021 at 1:53 pm

  Si asta nu e tot, nesimtiti de la CASA ce sunteti! Urmeaza și cu influentele sa vedem cum v-au iesit calculele cu (-)!

  Răspuns

 • Dreptate pt prosti

  noiembrie 25, 2021 at 9:13 pm

  Totusi, chiar si cu 15.000 lei salariu…Maseratti din munca cinstita? NICIODATA!!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *