Știre actualizată. Surse: Descindere DNA la sediul Direcției Sanitară Veterinară Neamț

Actualizare: Anchetatorii au derulat două percheziții astăzi, una la sediul DSVSA Neamț și una la locuința unei persoane fizice. Dosarul vizează acte asimilate corupției din perioada octombrie – noiembrie 2021.

Acțiunea DNA Bacău de astăzi a fost confirmată de structura centrală. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupției, comise de funcționari publici, în perioada octombrie – noiembrie 2021. În cursul zilei de 25 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații, situate pe raza județului Neamț, din care una este sediul unei instituții publice, iar una reprezintă domiciliul unei persoane fizice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Știre inițială: La sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Neamț se derulează percheziții coordonate de DNA Bacău, potrivit surselor noastre.

Anchetatorii au descins la sediul instituției în această dimineață, 25 noiembrie și pe la prânz încă se solicitau documente de la șeful instituției și de la directoarea contabilă.

Rămâne de văzut dacă la baza cercetărilor stau diverse reclamații pe tema achizițiilor.

C.I.