Surprize la raportarea vaccinării pe fiecare școală și grădiniță din Neamț

Astăzi, 12 noiembrie, la o săptămână de la reluarea cursurilor după vacanța forțată de valul 4 covid, a fost raportată situația vaccinărilor anti covi a angajaților din fiecare unitate de învățământ din județul Neamț.

Sunt câteva surprize în această situație, detaliată, față de cea de vinerea trecută, când ministerul Educației a cerut doar raportarea pe unitatea de învățământ cu personalitate juridică, fără structurile arondate. Potrivit noii situații, sunt 14 școli și grădinițe din județul Neamț unde niciun angajat nu este vaccinat. Acestea sunt din comunele Ceahlău, Dămuc, Farcașa, Grințieș, Hangu, Mărgineni, Oniceni, Piatra Șoimului, Podoleni, Timișești și Văleni. Alte 29 au procent între 15-39%, iar cele mai multe – 79 – au între între 40 și 58% rată de vaccinare. La polul opus, 20 de grădinițe și școli, majoritatea din zona Roman, au 100% angajați vaccinați, iar acestea sunt din comunele Agapia, Bahna, Bozieni, Buruienești, Făurei, Moldoveni, Negrești, Oniceni, Pângărăcior, Rediu, Roman, Români, Sagna, Săbăoani și Stănița.

În acest moment, sunt 122 unități de stat și private cu sub 60% procent de vaccinare și unde teoretic se va învăța online și 195 de unități cu prezență fizică. În principiu, în localitățile unde incidența infectărilor este sub 3 la mie, conducerile școlilor pot decide cursuri în format fizic, așa cum prevede ultimul ordin comun al miniștrilor Educație – Sănătate. Este important pentru elevii din rural, unde nu prea sunt condiții pentru online, să poată merge la școală, dacă și consiliile de administrație își asumă decizia.

Iată cum stau lucrurile în detaliu în județul Neamț:

4_5798681706206596062

C.I.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *