Să-i credem pe cuvânt: au scos la licitație publică renovarea ANL-urilor pentru 615.000 lei

Primăria municipiului Piatra-Neamț se ține de cuvânt în ceea ce privește renovarea unor locuințe sociale din cartierele Speranța și Văleni. Dacă în luna septembrie, printr-o hotărâre adoptată de Consiliul Local au alocat 728.000 lei pentru renovări, dar fără o evaluare prealabilă, tocmai au scos la licitație lucrările. Conform anunțului publicat pe platforma SEAP/ SICAP, pentru renovarea a 20 de locuințe ar fi necesari 615.000 lei. În lista de documente încărcate există un fișier „estimare cantități”, necompletat: „la recomandarea ANAP nu mai sunt publicate valorile (prețurile oricum erau date cu caracter informativ), ci doar lista cu estimarea cantităților în vederea ofertării potențialilor constructori. Pe această listă constructorul are dreptul de a trece prețurile la materialele de construcții”, ne-a transmis Biroul de Comunicare al Primăriei Piatra-Neamț.

Cum toate rublicile sunt libere, ofertanții pot să treacă orice sume doresc și în funcție de stocurile pe care le au, dar să se încadreze în banii pe care i-a pus Primăria la bătaie.

După atribuirea contractului, lucrările trebuie finalizate în termen de 4 luni. Probabil că atunci recepția se va face la fel de riguros ca în momentul estimării prețurilor.

ESTIMARE CANTITATI

Inna Teodorescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *