VIDEO. FOTO. Incendiu de proporții pe Pietricica

Actualizare: La Mănăstirea Pietricica se afla un echipaj cu autospecială pt evitarea propagării, informează ISU Neamț.

Colonelul Ciprian Mihai Mitrea a declarat la TVR1: „Incendiul s-a propagat foarte rapid din cauza vântului. În maxim 30 de minute era cuprins aproape tot versantul. A ars vegetația uscată, de suprafață. Prioritatea nr. 1 a fost protejarea caselor de la baza versantului. Până acum nu sunt locuințe afectate. Exista posibilitatea ca incendiul să ajungă la mănăstirea Pietricica dar a pericolul a fost evitat. În acest moment, versantul nu mai este „luminos”. Există în continuare focare și riscul de a se propaga incendiul spre zona împădurită, unde se intervine mai greu cu utilajele”.

Actualizare: Conform informațiilor ISU Neamț, în jurul orei 23.35, la aproximativ o oră de la sesizare, s-a reușit localizarea incendiului. Conform informațiilor disponibile în acest moment, nu au fost afectate locuințe.

Actualizare: Raed Arafat a anunțat în direct la Realitatea TV că a vorbit cu inspectorul șef al ISU, care l-a informat că situația intră sub control.

Actualizare: Conform unor surse de la fața locului, oamenii care locuiesc la casele din zonă au ieșit cu lopețile și dau o mână de ajutor pompierilor

Actualizare: Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț: în anumite părți a fost localizat incendiul și acolo nu există posibilitatea propagării.

Actualizare: Au fost solicitate forțe de intervenție de la ISU Iași și ISU Bacău. Echipajele de pompieri au dificultăți majore în intervenție din cauza vântului puternic. Incendiul amenință o suprafață din ce în ce mai mare.

ISU Neamț avertizează că există posibilitatea propagării incendiului la locuințe și la o mănăstire din apropiere, precum și la fondul forestier. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț a anunțat la DIGI24 că există posibilitatea ca unii oameni să fie evacuați.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pe strada Fermelor.

Știre inițială: Un incendiu puternic a izbucnit pe Pietricica și este vizibil din aproape tot orașul Piatra Neamț. Din primele informații, se pare că alerta la 112 s-a dat în jurul orei 22.30 și au intervenit mai multe echipaje de pompieri. Arde vegetația uscată, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

One comment

 • Constantin Boengiu

  decembrie 1, 2021 at 12:47 am

  In cei 50 de ani de cand locuiesc in Piatra Neamt e prima data cand se intampla asa ceva, mai ales tinand cont de faptul ca este aproape iarna.
  S-ar putea sa fie vorba de o mana sau de o conceptie criminala, menita sa creeze insecuritate.
  De cateva saptamani, la lasarea intunericului, aud explozii prin parcari din spatele blocurilor si vad perechi de adolescenti fugind de la locul exploziei.
  La orele serii nu vezi tipenie de politist local prin cartiere.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *