5 clase de liceu din Neamț învață online

De astăzi, 10 ianuarie, elevii din 5 clase de liceu din județul Neamț învață online, cel puțin săptămâna asta. Sunt 5 elevi testați PCR pozitiv la Covid. Este vorba de trei clase de la licee din Piatra-Neamț și două din Roman. După prima săptămână de școală, sunt și 5 cadre didactice infectate confirmate PCR, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Pentru că nu este nici o localitate care să fi ajuns la 3 la mie incidența infectărilor, toate școlile din județul Neamț învață fizic. Teste rapide salivare nu mai sunt pentru elevi, ultimul set fiind folosit lunea trecută. Despre noi teste rapide salivare care să fie distribuite în școli nu sunt vești, ultima licitație organizată de ONAC fiind la faza de contestație.

Scenariile pentru școli depind de rata de vaccinare din școli și de rata de infectare în localitate. La ritmul în care crește numărul zilnic de noi cazuri, totuși sunt câteva localități care se apropie rapid de 3 la mie. Este cazul comunei Agapia (2,85 înainte de raportarea de astăzi), Sagna (2,46), Cândești (2,44), Dumbrava Roșie (2,26). Municipiul Piatra-Neamț a ajuns în câteva zile la 197 de cazuri și o rată de infectare de 1,76 la mie, de la 0,93 la mie în 6 ianuarie.

De astăzi, 10 ianuarie, copiii de grădiniță și elevii din clasele I-IV s-au întors la cursuri. Pentru ei, vacanța de iarnă a fost întreagă, spre deosebire de cei din gimnaziu și liceu. Aceștia au reluat cursurile mai devreme cu o săptămână, după ce ministrul Educației a decis că „vacanța” de la finele lunii octombrie, din valul 5 Covid, trebuie recuperată. A doua săptămână de „vacanță” va fi recuperată în „Săptămâna altfel”, fiindcă elevii din învățământul de stat n-au putut învăța nici online, ci doar cei din sistemul privat.

Pentru evitarea îmbolnăvărilor cu coronavirus, în grădinițe și școli trebuie respectate măsurile de igienă cunoscute, în lipsa testelor.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *