Cine conduce (de fapt) județul Neamț!

Președintele Consiliului Județean este, în urma unor alegeri libere și democratice social democratul Ionel Arsene și este văzut de toată lumea ca un fel de șef absolut al județului. Tot în urma unor alegeri a fost constituit și Consiliul Județean, organismul care ar trebui să-i dea de lucru președintelui, în calitate de executor al hotărârilor emise de consilieri. În realitate, hotărârile în majoritate covârșitoare, vin tot de la președinte și aparatul de lucru al acestuia, iar după ce se votează, se întorc spre aplicare la cei care le-au promovat.

Dacă facem abstracție de Instituția Prefectului, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, putem conchide că județul este condus, atât la nivel de legislativ local, cât și la nivel de executiv, de aceiași oameni, șefii diverselor, direcții servicii și compartimente din Consiliul Județean neamț.

Pe data de 7 ianuarie a fost publicată organigrama din care ne putem da seama cine sunt , de fapt, adevărații diriguitori ai județului. Din document se vede că mai este loc de angajări. (V.B.)