Municipiul Piatra-Neamț în zona roșie Covid

De astăzi, 13 ianuarie, incidența infectărilor cu Covid a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în municipiul Piatra-Neamț. În doar o săptămână, numărul cazurilor a crescut mai mult decât dublu: de la 137 în 6 ianuarie, la 342 astăzi (rată de 3,06 la mie).

Printre restricțiile care se aplică, este cea privind modul de desfășurare a cursurilor în școli. Rata de vaccinare, de minim 60% din fiecare unitate, este criteriul care face diferența dintre cursuri fizice și online. În acest caz, semestrul II începe din 17 ianuarie online pentru câțiva elevi: de la școlile gimnaziale 2, 7, 11, de la „Daniela Cuciuc”, Liceul Teologic „Sf. Împărați Constantin și Elena”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, școala particulară „Elisei”, dar și copiii de la Grădinița nr. 11 și nr. 2 vor sta acasă. Aceste școli sunt sub pragul de 60% vaccinare în rândul angajaților, la ultima raportare a ISJ Neamț de vineri, 7 ianuarie, urmând ca mâine să fie furnizate datele actualizate.

Municipiul Piatra-Neamț este ultima localitate care a depășit pragul de 3 la mie, după Agapia, Gârcina și Tămășeni. În Neamț sunt aproape 1.000 de cazuri active cu Covid și doar 7 localități mai sunt fără nici un caz. Și rata de infectare la nivelul județului se apropie de 2 la mie. Situația pe localități o puteți consulta mai jos.

incidenta L 13.01.2022

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică informează că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 9785 de cazuri COVID-19 și 36 de decese, dintre care 2 anterioare.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *