Obținerea gradației de merit de angajații din învățământ este și în acest an formată din două etape, cea a evaluării dosarelor și cea a contestațiilor. Concursul a început cu câteva probleme (detalii aici ) și continuă cu faza care va stârni și cele mai multe nemulțumiri, cea a contestațiilor. Sunt 302 candidați înscriși pe 203 locuri, dintre care 180 pentru cadrele didactice și 23 pentru personalul auxiliar (detalii aici ), ceea ce anunță probabil un număr mare de contestații, care pot depuse până astăzi, 10 iunie, la ora 14.
Se anunță „luptă” strânsă, ca de obicei, între învățători, în condițiile în care sunt 59 de candidați cu dosare valabile și deja evaluate de comisia județeană desemnată de Inspectoratul Școlar Neamț – pe doar 34 de locuri. Înainte de contestații, linia se trage după candidatul cu numărul 118 din lista publicată de IȘJ Neamț, care are 110,50 puncte, față de primul clasat, cu 140 de puncte. Să mai spunem că ultimul candidat a primit 73,25 de puncte.
Supărare va fi și la secțiunea șefilor din învățământul nemțean. Sunt 7 locuri pentru această sesiune și 8 candidați, nume cu vechime în funcții de conducere și cu punctaje mari, fiecare. În fruntea listei este Gabriela Banu, directoarea Casei Corpului Didactic Neamț, cu 145 de puncte, urmată de fosta șefă a inspectoratului școlar – Elena Laiu, care s-a înscris pentru această calitate deținută până în ianuarie 2020 și de Rodica Hogaș-Ciuchi, inspector școlar cu ștate vechi. Tot la categoria inspectori școlari apare și Cătălin Bălțătescu, însă dosarul său cuprinde activitatea sa de la catedră, el fiind numit inspector școlar adjunct abia în august 2021.
Rezultatele finale vor fi așteptate cu emoții până pe 22 iunie, când vor fi fost aprobate de consiliul de administrație al IȘJ Neamț și publicate. Cei promovați vor beneficia de un plus de 25% din salariu vreme de 5 ani.
Tabel_nominal_cuprinzând_punctajele_candidaților_la_concursul_deCristina Iordache