După o vară fierbinte, cu examene pentru elevi și profesori, cu dezbateri pe controversatul și mult amendatul proiect al noii legi a Educației, se anunță o serie de schimbări în Inspectoratul Școlar Neamț. Nu doar echipa de inspectori este primenită, ci și atribuțiile fiecăruia sunt ajustate. Practic, reorganizarea ce va fi valabilă de la 1 septembrie miroase a curățenie de toamnă pe care actualul inspector școlar general Florentina Luca-Moise a simțit nevoia să o facă după trei luni în funcție. „Îmi doresc o nouă viziune, una care să fie centrată pe elev, pe școală, pe părinți, pe profesori. Această reorganizare la nivelul inspectoratului încurajează transparența, eficiența și comunicarea. Nu este normal să lucrez mereu cu aceiași oameni, nu este normal să nu-i găsesc pe unii inspectori în instituție atunci când am nevoie de ei. Vreau să întăresc compartimentul de management – am spus de la început că îmi doresc un management participativ, cel de absorbție fonduri europene, de formare profesională. Sunt ferm convinsă că toți colegii noi care vin în inspectorat de la 1 septembrie vor avea disponibilitatea muncii cot la cot cu inspectorul școlar general”, afirmă șefa IȘJ Neamț.
Vor fi eliberați din funcții Mircea Constantin Corlățeanu de la învățământ profesional și tehnic, Rodica Savu de la învățământ preșcolar, Mihaela Popa de la proiecte educaționale, Ana Alina Ichim de la engleză, Ana Maria Zăloagă de la limba și literatura română. Noii inspectori sunt Cristina Alungulesei la învățământ preșcolar, Irina Secară la engleză, Elisabeta Pascu la română, Elisabeta Grămadă la chimie, Mariana Munteanu și Mihaela Aldea la management.
Unul din cele mai importante compartimente, cel de management, va fi format din inspectorii Elena Preda, Cristinel Secară, Rodica Hogaș-Ciuchi, Romeo Roman, Mihaela Aldea, Mihai Giosan, Daniel Sava și Mariana Munteanu. În ce privește proiectele educaționale, noul inspector școlar cu atribuții va fi Luminița Boloca. Nu în ultimul rând, Florentina Ungureanu, inspector la informatică, se va ocupa și de rețeaua școlară.
Cristina Iordache
2 comentarii
Nume noi si vechi, managementul o sa mearga ca pe roate.Schimbarea trebuia facuta, au ramas oamenii partidului.Cand pleci la timp, ai concediu, nu suna telefonul, nu umbli pe coclaurile judetului, nu esti stresat.Succes deplin colegi, ne cunoastem de ani buni.Voi să transformați in bine ISJ-ul.
,,Specialista” PSD in educație cu diploma de drept Universității ,,Tenoeconomia Europeană” – care nu sunt recunoscute de statul Român (adică FA!SE) vrea ,,o noua viziune” ? Sprijinită de de marele șef Arse.nic (condamnat pt. coruptie la 8 ani și 4 luni închisoare de Curtea de Apel Bacău) distruge tot ce încă mai era bun in învățământul județean. Bravo ,,noul” PSD, urmașul partidului înființat de tov. Iliescu-ovici !