Ziua comunei Ion Creangă este un mare eveniment, nu numai pentru trăitorii locului, dar și pentru cei din localitățile din apropiere. După tradiție, administrația publică locală a căutat ca și în acest an să organizeze un spectacol de zile mari. Pe scena montată în Parcul Tei au urcat artiști binecunoscuți, dar și ansambluri folclorice de marcă, apreciate de public. Manifestarea a fost organizată de Primăria și Consiliul Local Ion Creangă, cu sprijinul Consiliului Județean Neamţ și a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.
Spectacolul a debutat cu o slujbă religioasă de mulțumire, oficiată de preoții din satele comunei. Apoi, a urmat alocuțiunea primarului Dorin Tabacariu, sufletul acțiunii, după care a urmat marele spectacol, la care au participat următori artiști: Grigore Gherman, Ion Paladi, Laurențiu Marian, Vasilica Tătaru, Ștefan Enășel, Costică Matei Creangă, Gheorghe Stan, Cristina Candalea, Grupul vocal ”Brătieni”, Ștefania Fabiana Chelaru, Larisa Eugenia Trișcău, Georgiana Stan, Ariana Ștefania Iordăchioaie, Andreea Strugaru, Elena Alexandra Aiacoboae. Au mai concertat ansamblurile ”Floricică de la Munte”, ”Comorile Neamțului” și ”Plai Moldovenesc”.
A fost un regal de muzică pentru toate gusturile, iar la final un foc de artificii a închis ediția din acest an a Zilei comunei Ion Creangă. Din datele oferite de cei care lucrează în administrația locală, pe parcursul a mai bine de opt ceasuri de spectacol, în Parcul Tei au fost circa 3.500-4.000 de locuitori ai comunei și din satele apropiate. Dincolo de problemele zilnice ale fiecăruia, din când în când, oamenii au nevoie și de momente de destindere, mai ales după o săptămână de muncă. Faptul că acest eveniment a coincis cu Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, patronii acestei comune, a adus un plus de bucurie celor prezenți.
* Dorin TABACARIU, primarul comunei Ion Creangă: ”În zi de mare sărbătoare creștinească, a Sfinților Împărați Constantin și Elena, Consiliul Local, împreună cu Primăria, reiau o tradiție a comunității noastre, prin organizarea Zilei comunei Ion Creangă. Astfel, ne întâlnim în acest loc de poveste, unde dealurile Bârladului coboară lin către apele învolburate ale râului Siret, făcând posibilă existența Parcului Tei, unde astăzi ne sărbătorim și împreună sărbătorim viața, frumosul, să savurăm cultura și să omagiem tradițiile. Însuși numele comunei Ion Creangă, numele unui uriaș al cuvântului românesc, ne poartă cu gândul spre lumea fermecată a Amintirilor din copilărie, ne îndreaptă să visăm, dar ne și responsabilizează și determină uniunea noastră în realizarea proiectelor și a obiectivelor, astfel încât comuna Ion Creangă să devină una a viitorului, cu o perspectivă a unui trai mai bun, pentru generațiile viitoare. Ziua comunei este evenimentul ce-i unește pe cei ce lucrează în administrația locală, pe cei ce hotărăsc în numele locuitorilor comunei, pentru bucuriile vieților noastre: copiii. Pe cei care călăuzesc pașii copiilor noștri în tainele cunoașterii: dascălii. Pe cei plecați în țări străine – copii, frați, surori, părinți, pe părinții sufletelor noastre – preoții, dar și pe cei din localitățile învecinate care ne-au onorat cu prezenţa, și, nu în ultimul rând, pe cetățenii destoinici și gospodari ai comunei, care știu să muncească, dar să și petreacă. Într-o lume a frământărilor și a grijilor, a ne opri și a savura cultura reprezintă respect față de trecut și cu responsabilitate față de viitor. Această zi de sărbătoare ne ajută să ne bucurăm împreună, să arătăm copiilor noștri că suntem alături de ei și de întreaga comunitate. Mulțumesc celor care ne-au ajutat, și mă refer la salariații Primăriei comunei Ion Creangă, membrilor Consiliului Local prezenți aici, pe scenă, a preoților noști. Mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi aici”.