Cele 15 săli de clasă de care au nevoie elevii Colegiului Tehnic Forestier din Piatra Neamț pentru a învăța în anul școlar 2023-2024 sunt pregătite să-i primească. Încă de la finele anului trecut au fost achiziționate materialele necesare, iar peste vară au fost efectuate lucrările care se impuneau, văruit, igienizat plus alte reparații curente. Au fost schimbate și corpuri de iluminat dar și întrerupătoare. În atelierele de instruire practică ar mai fi necesare ceva dotări, însă unitatea de învățământ este programată a intra în programul cu finanțare PNRR prin care vor fi dotate inclusiv sălile de clasă, necesarul fiind făcut și pentru un mobilier nou.
![Școlile la început de an. Menținerea numărului de elevi, provocarea conducerii Colegiului Tehnic Forestier 1 YouTube player](https://i.ytimg.com/vi/vJzZgRcOSLw/maxresdefault.jpg)
Colegiul asigură pregătirea pentru un număr de aproximativ 390 de elevi. Marea majoritate, cei care urmează cursurile la zi, vor învăța dimineață, iar clasele de seral și cele două clase de postliceală, profil silvicultură, sunt programate după amiază. Ca peste tot, mai sunt și unele probleme, iar gardul unității ce dă spre strada Liliacului are nevoie de schimbarea înfățișării, vopsit, zugrăvit, și unde este cazul și reparat. Au fost cumpărate deja materialele necesare, iar în funcție de condițiile meteo, reparațiile ar putea avea loc chiar în această toamnă. Totul va fi făcut de salariații școlii sub supravegherea directorului Ion Chele, de profesie inginer.
Însă, una din problemele adevărate consta în atragerea elevilor, iar de la an la an, aceștia sunt tot mai puțini. Directorul Ion Chele spune că se fac eforturi în această direcție pentru a putea rezista ca unitate școlară conform Legii învățământului. De doi ani se menține cam același număr de elevi, iar creșterea acestui indicator este o adevărată problemă.
(Gabi SOFRONIA, foto-video Bogdan CĂLIAN)