Joi, 19 septembrie, comisia din cadrul Primăriei Municipiului Piatra-Neamț va face recepția lucrărilor de reabilitare-modernizare de la Școala Gimnazială nr. 8. Bineînțeles, recepția presupune și o verificare a lucrărilor realizate, în prealabil, înainte de întocmirea documentelor.
“Săptămâna aceasta se face recepția lucrărilor la Școala nr. 8. Vorbim de aceste două unități de învățământ, Școlile 5 și 8, care au fost finalizate în timpul mandatului meu după lungi tergiversări, de aproape un deceniu, proiectele au fost începute prin 2011-2012, și mai puteau să mai dureze vreo 10 ani dacă lăsam lucrurile așa. Dar, am reușit să le avem finalizate și deja aceste unități de învățământ ne folosesc ca și soluții alternative pentru relocarea copiilor din unitățile de învățământ care intră acum în reabilitare. Mai avem un pas de făcut, primirea și montarea mobilierului școlar până ce vom putea primi elevii și cadrele didactice înapoi în școală”, a declarat primarul Andrei Carabelea.
Potrivit Serviciului Comunicare al primăriei, la Școala Gimnazială nr. 8 au fost realizate lucrări de creștere a eficienței energetice, refacerea trotuarelor degradate, a tencuielilor degradate și a instalațiilor sanitare, au fost consolidate elementele din lemn degradate ale șarpantei cu elemente metalice sau din lemn și a fost ignifugată. A fost reabilitată termic anvelopa clădirii, a fost reabilitat atât sistemul de încălzire, cât și cel al apei calde, au fost instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, pe bază de panouri fotovoltaice și pompe de căldură.
Școala are acum sisteme de climatizare și ventilare naturală a aerului, instalație de iluminat nouă cu LED-uri, cu senzori de mișcare pe holuri și în grupurile sanitare, un sistem de management energetic integrat, iar zugrăvelile lavabile sunt realizate cu vopseli super lavabile anti mucegai în spațiile cu umiditate ridicată și vopseli antibacteriene în rest. Parchetul este triplu stratificat, de trafic intens, în sălile de clasă, laboratoare, cancelarie și spațiile administrative, iar pardoselile din casa scării, holuri și grupurile sanitare sunt din granit antiderapant. La exterior au fost refăcute spațiile verzi și a fost realizată o rezervă anti incendiu prevăzută cu stație de pompare, cu hidranți interiori și exteriori.
Angela Croitoru
Un comentariu
Ce relocare a elevilor de la alte scoli sa se faca cand au fost anuntati de acum ca vor inveta dupa amiaza pe motiv ca nu sunt sali? Oare cat vor mai fi chinuiti copiii? Dupa ce ca programa este asa cum este ii mai si zapaceste cu orarul de zici ca lucreaza la Savinesti, lipseste sa le bage tura de noapte…sigur sunt atrasi copiii de scoala cu haosul acesta