O casă de pariuri de top prezintă pentru un meci de fotbal dintr-o competiție majoră peste 100 de opțiuni de pariere. Unele dintre acestea pot fi găsite doar în oferta unui meci de fotbal, nu și la alte sporturi. Printre opțiunile de acest gen se numără: pariurile pe cornere, minutul următorului gol sau pariurile pe cartonașe.
În ceea ce privește pariurile pe cartonașe, acestea au devenit o opțiune din ce în ce mai populară în rândul pariorilor. Drept urmare, mai toate casele de pariuri online au inclus în oferta lor acest tip de pariu. Mai mult, tipsterii care postează Cota 2 pe portalurile dedicate pariorilor includ în ultima vreme destul de des selecții bazate pe cartonașe.
Tipuri de pariuri pe cartonașe oferite de casele de pariuri
Multe case de pariuri ce au o ofertă bogată prezintă mai multe tipuri de pariuri pe cartonașe. Opțiunea clasică de pariere, preferată de mulți pariori, o reprezintă pariul pe numărul de cartonașe (under/over). Astfel, casa de pariuri setează o limită a numărului de cartonașe, iar pariorii pot miza dacă această limită va fi depășită sau nu.
În afara acestui tip de pariu pe cartonașe, un parior poate alege și din alte opțiuni de pariere. Printre acestea enumerăm: numărul de cartonașe primite de o echipă, dacă ambele echipe primesc un cartonaș, handicap cartonașe, echipa care va primi cele mai multe cartonașe, ce jucător va primi cartonaș sau dacă va fi un cartonaș roșu în meci.
Diferența dintre cartonașe simple și cartonașe galbene
În rândurile de mai sus, am evitat să folosesc sintagma „cartonaș galben”. Aceasta apare rar la casele de pariuri online. De exemplu, atunci când găsim în ofertă opțiunea „total cartonașe”, nu „total cartonașe galbene”, se vor lua în considerare toate cartonașele acordate în meci, indiferent de culoare. În acest caz, un cartonaș roșu direct va conta ca două cartonașe, iar un cartonaș roșu acordat în urma a două cartonașe galbene va conta ca trei cartonașe. Totuși, nu toate casele de pariuri au același regulament; în unele cazuri, un cartonaș roșu, chiar dacă vine în urma a două galbene, contează doar ca două cartonașe.
Pentru a oferi un exemplu practic, să spunem că într-un meci se acordă patru cartonașe galbene și un cartonaș roșu direct. În acest caz, numărul de cartonașe va fi 6, așadar pariul conform căruia se va depăși limita de 5,5 cartonașe va fi câștigător. Desigur, în cazul în care opțiunea de pariu specifică culoarea cartonașelor (galbene sau roșii), cartonașul roșu nu va mai fi considerat ca două sau trei cartonașe, ci doar ca unul singur.
Punctele de penalizare
O alternativă la numărul total de cartonașe o reprezintă punctele de penalizare. Nu multe case de pariuri online oferă această opțiune, sistemul de punctaj fiind similar numărului total de cartonașe. Astfel, un cartonaș galben înseamnă 10 puncte, iar un cartonaș roșu înseamnă 25 de puncte. Prin urmare, dacă un jucător primește un cartonaș roșu direct, acesta va conta ca 25 de puncte. Dacă primește un cartonaș roșu în urma a două cartonașe galbene, vor fi acordate 35 de puncte.
Ce trebuie să verificăm înainte de a plasa pariuri pe cartonașe?
Când un parior dorește să parieze pe cartonașe, ar fi ideal să ia în considerare mai multe aspecte. De multe ori, nu este suficient să se uite doar la numărul de cartonașe primite de o echipă în precedentele meciuri. Spre deosebire de alte tipuri de pariuri, acesta nu depinde doar de jocul echipelor. Arbitrul, cel care împarte cartonașele, are un rol esențial în această ecuație.
De aceea, este bine să se ia în calcul și numărul de cartonașe împărțite de arbitrul de centru în ultimele meciuri arbitrate de el. Astfel, dacă întâlnim două echipe agresive, arbitrate de un „cavaler al fluierului” generos cu cartonașele, probabilitatea de a vedea multe sancțiuni crește. Dacă, dimpotrivă, avem două echipe pașnice și un arbitru care nu a acordat multe cartonașe în ultimele meciuri, probabilitatea de a vedea multe cartonașe scade.
La câteva case de pariuri se poate miza pe cartonașe și în timpul meciului. Astfel, dacă putem viziona meciul în transmisiune directă, putem paria că se vor acorda mai multe cartonașe în cazul în care atmosfera din tribune este tensionată, iar orgoliul echipelor este ridicat. Acest lucru se întâmplă în special la derby-uri.
Un alt aspect important pe care ar fi bine să îl luăm în calcul înainte de a plasa pariuri pe cartonașele jucătorilor este numărul de cartonașe galbene acumulate de un anumit jucător până în acel moment. Putem miza că un jucător va fi avertizat dacă acel cartonaș galben va însemna suspendarea sa pentru următoarea etapă.
În general, în ligile europene de fotbal un jucător este suspendat pentru prima oară după ce acumulează cinci cartonașe galbene. Astfel, când un jucător are deja patru cartonașe galbene și în etapa următoare echipa sa va avea un meci ușor, este mai probabil ca în etapa actuală să primească un cartonaș galben. La fel se poate întâmpla și dacă jucătorul care este la un pas de suspendare urmează să plece la echipa națională, în așa-numita pauză internațională.
Avantajele pariurilor pe cartonașe
- Independența față de rezultatul final și de numărul total de goluri.
- Cote destul de bune.
- Diversitate de opțiuni.
Dezavantajele pariurilor pe cartonașe
- Imprevizibilitate
Analiză complexă (atât pentru echipe, cât și pentru arbitri).
ADV