Mozaicul de pe frontonul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu”
Patrimoniul lucrărilor de artă monumentală din Piatra Neamț s-a îmbogățit, în octombrie 1981, cu o nouă creație. Este vorba despre mozaicul – care s-a păstrat într-o stare foarte bună până în prezent – intitulat „Știință, cultură, artă”, realizat de Gheorghe Iacob pe frontonul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu”.
„Creația plasticianului bucureștean inaugurează astfel seria celor 5 lucrări de artă monumentală cu care va fi dotat municipiul Piatra Neamț în cadrul programului omagial «Petrodava 2000»”. (Ceahlăul, 31 octombrie 1981)
Lacto-bar „Femina”
O nouă unitate de alimentație publică, Lacto-Bar „Femina”, a fost inaugurată în august 1983, într-o zonă centrală a municipiului Piatra Neamț. Situat pe strada Ozana (acum, vechiul local găzduiește un magazin de mobilă – n.r.), la parterul unuia dintre blocurile de locuințe, date tot atunci în folosință, noul local a suscitat încă de la deschidere un interes deosebit.
Tamara Rotaru, responsabila localului, declara: „Mai întâi, pentru sexul frumos, unitatea are, în premieră la Piatra Neamț, un bar cu 36 de locuri, rezervat exclusiv femeilor. Aici, în afara băuturilor răcoritoare, se pot servi zilnic, între orele 9-21, micul dejun, aperitive și minuturi. Chiar alături, de data aceasta și pentru bărbați, funcționează un lacto-vegetarian, cu 50 de locuri, unde în fiecare zi, de la ora 6.30 la ora 21, se pot servi toate cele trei mese. Sigur, cu profil specific, adică preparate dietetice pe bază de lactate, carne de pasăre și de vită, precum și o gamă diversă de minuturi. Intenționăm să organizăm, numai pentru femei, mici festinuri, la diferite ocazii”. (Mariana Topciu, Ceahlăul, 13 august 1983)
Policlinica Bicaz
Constructorii de la TJCM Neamț au terminat, în 1983, lucrările la un important obiectiv sanitar din județul nostru. Dispensarul policlinic din Bicaz (Policlinica Bicaz), realizat într-un timp record „datorită unei bune colaborări cu beneficiarii, locuitorii orașului, care au prestat pe șantier muncă patriotică în valoare de peste 2 milioane de lei și într-o arhitectură modernă, funcțională, va dispune în final de un număr impresionant de cabinete, în care se vor acorda 800 de consultații pe an. Cimentiștii bicăzeni vor avea aici la dispoziție cabinete de radiologie, chirurgie, interne, obstetrică-ginecologie, tratamente de urgență, oftalmologie, ORL, balneo-fizioterapie, un cabinet de cultură fizică medicală, serviciu stomatologic compus din 4 cabinete pentru adulți și un cabinet destinat copiilor, un laborator de tehnică dentară, o farmacie cu circuit deschis. Tot aici va funcționa un dispensar medical care va servi populația cartierului Dodeni și a satelor componente: Izvoru Muntelui, Secu, Izvoru Alb și Potoci”. (Ceahlăul, 12 noiembrie 1983) (Ana MOISE)