De câteva zile, pe holurile Secției de Interne a spitalului din Târgu Neamț, pacienții văd chipuri noi care-i întâmpină, doi tineri, parcă mereu cu zâmbetul pe buze. Codruța Mosor și Iulian Miron, recent absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare „Moldova-Roman”, au câștigat concursul pentru ocuparea posturilor de asistenți medicali la Secția de Medicină Internă din cadrul Spitalului „Sf. Dimitrie” din Târgu Neamț.
Școala ”Moldova-Roman” – definitorie în carieră
«Am absolvit Școala Postliceală Sanitară „Moldova-Roman”, profilul asistent medical generalist, în luna august a acestui an. Faptul că am studiat la această școală m-a ajutat foarte mult în meseria mea. Este o școală cu prestigiu, acreditată de mai mulți ani, este o școală serioasă, cu profesori foarte buni, profesioniști. M-a ajutat și faptul că am făcut cursurile la Târgu Neamț. Am ales să fiu asistent medical, pentru că această meserie mi se potrivește cel mai bine. Primele zile de muncă au fost frumoase, dar, ca orice început, a fost și greu. Colectivul de aici ne-a primit bine și au fost deschiși cu noi, să ne ajute să ne integrăm. Sperăm să fie bine. A contat foarte mult pentru mine că am făcut practică în spital, în timpul anilor de studii și, de asemenea, practică în laboratoare și în săli de demonstrații la școală. La Școala Postliceală Sanitară Moldova-Roman se învață. Eu sunt foarte mulțumită de ce am învățat în acești trei ani, datorită profesorilor, pentru că asta contează mult. Recomand tinerilor care vor să devină asistenți medicali să urmeze cursurile acestei școli. Profesorii sunt de nota 20! Secția de Interne este o secție complexă, în care se poate pune în practică tot ce am învățat la școală», povestește Codruța Mosor, asistenta în vârstă de 35 de ani.
«Am început cursurile la Școala Postliceală Sanitară „Moldova-Roman” în anul 2013, iar în acest an am absolvit, devenind asistent medical. Este o școală foarte bună, cu vechime în domeniul sanitar, cu profesori buni. Chiar dacă pare a fi o meserie dedicată femeilor și chiar dacă la început nu prea am fost convins să o practic, în timpul școlii a început să-mi placă. Acum, chiar îmi place ce fac! Primele zile de muncă au fost frumoase, dar nu ușoare. Cred că o să ne descurcăm bine. Pacientul are prioritate», a spus și Iulian Miron, tânăr asistent medical.
Dr. Tudorel Axinia, șeful Secției de Medicină Internă, este foarte mulțumit de prestația celor doi tineri asistenți, chiar din primele zile de muncă: «Sunt receptivi la indicații și la tot ce înseamnă atribuțiile unui asistent medical. Sunt energici, atenți, cu poftă de muncă, ceea ce, pe mine, mă bucură. Îi asigur de tot sprijinul meu și le voi fi alături, permanent, cu un sfat și o îndrumare. Se observă că au învățat la școală și sunt bine pregătiți. Le doresc mult succes».
Concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical la Secția de Medicină Internă a avut loc pe 12 noiembrie. Pentru cei doi absolvenți, nu a fost ușor, dar s-au descurcat, în ciuda concurenței (șase candidați pe două locuri). Concursul a fost structurat pe trei componente – test grilă, probă orală și interviu -, fiecare din ele fiind probă eliminatorie, cu nota minimum 7 pentru a trece la etapa următoare. Rezultatele lor, finalizate cu angajarea pe cele două posturi de asistent, înseamnă de-acum intrarea la program normal de lucru pe secție, respectiv 12 ore zilnic, de la 7 la 19. (Ciprian Traian STURZU)
Un comentariu
Se stie numarul(lei) de castigare a concursului.