Actualizare: Instanța a respins cererea fostului șef la Inspectoratului Județean de Poliție Neamț
Plecat din poliție pe ușa din dos și ajutat cu șuturi administrative să parcurgă drumul de ieșire, Aurelian Vasea Șoric, autorul celebrei expresii ”Case closed”, fostul șef al Poliției Neamț a decis că statutul de mediator nu este suficient- mai ales după ce a ratat intrarea în avocatură- și că ar fi tare bine pentru el să se întoarcă în poliție. Deși în 2011 a pierdut procesul pe care l-a intentat Ministerului de Interne, și la Curtea de Apel Bacău, și la Înalta Curte, Aurelian Șoric nu s-a lăsat intimidat de sentința definitivă și irevocabilă, că doar, vorba aia, cât a fost șef la IPJ Neamț, a avut multe ocazii intimidante, peste care a trecut ușor, cu profesionalism cunoscut.
Cererea sa de revizuire s-a judecat la Înalta Curte pe 20 mai, adică ieri. Magistrații, familiarizați cu subiectul – la fel ca întreaga țară privitoare de televizor în perioada 2010-2011 -, n-au stat mult pe gânduri și au lăsat cauza în pronunțare. E greu de crezut că vor mai apărea surprize, dat fiind că, după prestația televizată a comisarului șef Șoric, acesta a înregistrat înfrângeri pe banda rulantă a instanței, dar este de admirat perseverența lui Vasea Șoric și ingenuitatea cu care cere, nici mai mult, nici mai puțin decât anularea actului administrativ prin care a fost destituit din poliție.
În acest punct, se cuvine precizat că Aurelian Vasea Șoric a fost destituit la finalul unei cercetări disciplinare care au început cu celebra apariție tv ”De ce era Gheorghiță Mararu interlop? Că dădea bani la oameni? Sunt procurori care dau bani cu camătă” și s-a încheiat cu ”Case closed”. Sau ”Case opened”?…
Dacă Gheorghiță Mararu a fost asasinat iar frații săi sunt arestați, dacă nu a fost dat în judecată pentru afirmația cu procurorii care dau camătă, de ce n-ar reveni și fostul comandant pe funcție?